«Σκιές» για το χορηγό της Λίβερπουλ

Αρκετά μεγάλη είναι η πιθανότητα να αλλάξει χορηγία στην εμφάνισή της η Λίβερπουλ, εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες κατά της Standard Chartered. Ο τραπεζικός όμιλος εμφανίζεται να έχει μυστικές συναλλαγές με την κυβέρνηση του Ιράν και η αξία των μετοχών του στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου πέφτουν συνεχώς.



«Σκιές» για το χορηγό της Λίβερπουλ

Μάλιστα, οι απώλειες για την Standard Chartered αγγίζουν τα 6 δισεκατομμύρια λίρες, ποσό το οποίο αντιστοιχεί μόνο στην μέχρι τώρα κίνηση των μετοχών της, από τη Δευτέρα!

Οι ρυθμιστικές Αρχές στην Αμερική κατηγορούν τον τραπεζικό όμιλο πως «έσπασε» τις κυρώσεις και τον αποκλεισμό που είχε επιβάλλει η Δύση στο Ιράν και πως με τις συμφωνίες που είχε συνάψει με την κυβέρνηση της χώρας έβαλε σε κίνδυνο όλο το δυτικό κόσμο! Την ίδια στιγμή, ενδείξεις υπάρχουν και για εμπλοκή της στην κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη.

Η Standard Chartered, η οποία αποτελεί μία από τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάση το market value, αρνείται τα όσα της καταλογίζονται και εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δίνει τη δική της εκδοχή.

Από την πλευρά της, η Λίβερπουλ παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις και δεν αποκλείεται να δράσει άμεσα, ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης. Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες του αγγλικού συλλόγου δεν θέλουν να «σπιλωθεί» το όνομα της ομάδας και να συνδεθεί με ένα τέτοιο σκάνδαλο. Μάλιστα, τόσο ο Τζον Χένρι, όσο και όλο το Fenway Sports Group (στο οποίο ανήκουν οι «reds») είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα που επηρεάζουν την κοινή γνώμη των ΗΠΑ και σχετίζονται με τη Μέση Ανατολή. Οι «κόκκινοι» έχουν χορηγό στη φανέλα τους την Standard Chartered, με τη συμφωνία που υπογράφθηκε το 2009 να τους αποφέρει 80 εκατ. λίρες, μέχρι το 2014.

 

Αγγλο-αμερικανικές κόντρες

Με βάση έγγραφο το οποίο επισυνάπτουν στις καταγγελίες τους οι αμερικάνικες Αρχές, υψηλότατο στέλεχος της Standard Chartered, αρμόδιο για την αγορά των ΗΠΑ, φαίνεται να έχει αποστείλει έγγραφο με το οποίο αντιτίθεται στους περιορισμούς που επιβάλλονται. «You f***** Americans, Who are you to tell us, the rest of the world, that we’re not going to deal with Iranians» αναφέρεται χαρακτηριστικά, κάτι που δείχνει την πρόθεση του αγγλικού πιστωτικού ιδρύματος -από το 2006- να συνάψει σχέσεις με την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

Αρκετά βρετανικά Μέσα αναζητούν κάποιο σχόλιο από τη Λίβερπουλ, η διοίκηση της οποίας αρνείται να πάρει θέση πριν ολοκληρωθεί το ζήτημα. Αντίθετα, οι οπαδοί της ομάδας είναι καυστικοί στα πρώτα τους σχόλια στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.