Ολοταχώς για το νέο «Anfield»!

Ιστορική ημέρα είναι η σημερινή για τη Λίβερπουλ, σύμφωνα με τον Ίαν Έιρ, αφού ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ κάνει το πρώτο του σταθερό βήμα προς την κατεύθυνση της ανακατασκευής του «Anfield». Καμία πληροφορία για χωρητικότητα και κόστος, στήριξη και από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.



Ολοταχώς για το νέο «Anfield»!

Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε την παραμονή του συλλόγου στην ιστορική έδρα του, με το δήμαρχο του Λίβερπουλ να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Σε εκδήλωση που άρχισε στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, Λίβερπουλ και δημοτικό συμβούλιο μίλησαν από κοινού για την προσπάθεια στα βόρεια της πόλης που θα στεγάσει «με καλύτερο τρόπο τα όνειρα των οπαδών του συλλόγου».

Ο Ίαν Έιρ από την πλευρά των «reds» έκανε λόγο για το «πρώτο βήμα» που έγινε. «Είναι τεράστια η πρόοδος που έγινε κι όλοι στο σύλλογο ξέρουμε το πόσο σημαντική είναι η σημερινή ημέρα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι σημαίνει για εμάς η έδρα μας και το πόσο θέλουμε να μείνουμε εκεί», τόνισε το στέλεχος της Λίβερπουλ για να αναφερθεί στα βήματα από εδώ και πέρα: «Η οριστική απόφαση μας για το τι θα γίνει με το γήπεδο θα εξαρτηθεί από δύο λόγους. Αρχικά την στήριξη από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών και των κτισμάτων γύρω από το γήπεδο και γενικά από την κοινότητα της περιοχής. Από εκεί και πέρα το λόγο έχει η διαπραγμάτευση με τις κατασκευαστικές εταιρείες».

Από την πλευρά του, ο Δήμος έχει «ανάψει το πράσινο φως» για την κατεδάφιση κτισμάτων γύρω από το «Anfield», ώστε να γίνει η ανακατασκευή του. Ο Τζο Άντερσον, δήμαρχος της πόλης, βρίσκονταν όλο το προηγούμενο διάστημα στη Βοστώνη, όπου είχε συζητήσεις με τον Τζον Χένρι, ιδιοκτήτη της Λίβερπουλ.