Ανανέωση και αύξηση θέλει η Λίβερπουλ

Αν και απομένουν δυο ακόμη χρόνια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Standard Chartered για τη χορηγία της φανέλας, η διοίκηση της Λίβερπουλ αναζητά όχι μόνο να ανανεώσει το συμβόλαιο αλλά και να βελτιώσει τους οικονομικούς όρους.



Ανανέωση και αύξηση θέλει η Λίβερπουλ

Να επιμηκύνει την συμφωνία με την βρετανική πολυεθνική τράπεζα Standard Chartered επιθυμεί η Λίβερπουλ και ήδη έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις  για την ανανέωση.

Η τρέχουσα συμφωνία είναι τετραετούς διάρκειας και αποφέρει στους «κόκκινους» 20 εκατομμύρια λίρες ετησίως, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο. Ωστόσο όταν υπογράφηκε η συμφωνία (η οποία τέθηκε σε ισχύ από το 2010) η Λίβερπουλ ήταν δεύτερη στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ και αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ.   Αυτή την στιγμή δεν είναι μόνο η παγκόσμια οικονομική ύφεση, αλλά και η κακή παρουσία της Λίβερπουλ στους αγωνιστικούς χώρους που κάνουν δύσκολη την υπόθεση της ανανέωσης και ακόμη περισσότερο της αύξησης του ποσού. 

Παρ’όλα αυτά τα στελέχη της Λίβερπουλ αισιοδοξούν . Αν και οι «κόκκινοι»  έμειναν εκτός τετράδας τα έσοδα από εμπορικές συμφωνίες αυξήθηκαν. Ενώ  θεωρούν πως ακόμη και η απουσία από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ, ελάχιστα θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις καθώς η Standard Chartered δραστηριοποιείται κυρίως στην ασιατική αγορά η οποία παρακολουθεί φανατικά την Πρέμιερ Λιγκ