Θέμα... ποιότητας

Στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να μη φάνηκε τόσο, αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν αυτή που έκρινε το παιχνίδι της Τότεναμ με τον Παναθηναϊκό στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Τα «σπιρούνια» πήραν τη νίκη με σκορ 3-1 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση του 10ου ομίλου.



Θέμα... ποιότητας

Οι Λονδρέζοι, έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο πως τίποτα δεν ήταν ικανό να τους στερήσει το «εισιτήριο», αλλά στην επανάληψη και με το γκολ που πέτυχαν οι «πράσινοι», ισοφαρίζοντας προσωρινά, εμφανίστηκαν… σύννεφα πάνω από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Τελικά, η διαφορά επιπέδου ήταν αυτή που μίλησε, για να κάνει η Τότεναμ το 3-1 μέσα σε λίγα λεπτά και να πάρει τη νίκη.

Εντυπωσιακός μέχρι το 80ο λεπτό, όταν και αντικαταστάθηκε, ο Κλιντ Ντέμπσεϊ.

Το ματς:

Ο Κλιντ Ντέμπσεϊ έκανε το παιχνίδι της… ζωής του και αυτό από μόνο του μπορούσε να αποδειχθεί αρκετό για να πάρει η Τότεναμ το παιχνίδι. Ο Αμερικανός, βρισκόταν σχεδόν… παντού στο μισό γήπεδο του Παναθηναϊκού, «έσπαγε» τη μπάλα οπουδήποτε έβλεπε αμαρκάριστο συμπαίκτη του και ήταν αλάνθαστος. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη στο 21ο λεπτό να εκτελεί φάουλ και να βρίσκει μέσα στην περιοχή αμαρκάριστο τον Τοτσέ που έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Φρίντελ. Οι «πράσινοι» κατάφερναν με αντεπιθέσεις και κυρίως με τον Ζέκα να μεταφέρουν το παιχνίδι στο άλλο μισό του γηπέδου, όμως δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες. Στο 27ο λεπτό ήρθε το γκολ για την Τότεναμ.  Από κάθετη πάσα του Ντέμπσεϊ, ο Αντεμπαγιόρ δεν αστόχησε απέναντι από τον Καρνέζη για το 1-0. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, με τους Ντεφό και Βερτόνχεν να σπαταλούν από μια καλή στιγμή με δυνατό σουτ από μικρή περιοχή και κεφαλιά αντίστοιχα, στο 37’ και το 44’.

Με την ίδια όρεξη μπήκε η Τότεναμ στο γήπεδο και στο δεύτερο ημίχρονο. Και μάλιστα, ο Κλιντ Ντέμπσεϊ έφτασε κοντά σε μια ακόμα ασίστ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης έκανε τη μπαλιά στον Ζερμέιν Ντεφό και αυτός, με αριστερό σουτ στο 49’ πέτυχε το δεξί δοκάρι του Ορέστη Καρνέζη. Ο Παναθηναϊκός, όμως, απάντησε στο 54ο λεπτό και μάλιστα, με γκολ! Αφού πρώτα ο Ζέκα είδε τον Φρίντελ να απομακρύνει το σουτ που δοκίμασε από πλάγια θέση, πήρε την εξαιρετική σέντρα του Σπυρόπουλου και με κεφαλιά «εκτέλεσε» για το 1-1! Ήταν ό,τι χρειαζόταν το «τριφύλλι» για να ισορροπήσει το ματς, να κρατήσει τα «σπιρούνια» μακριά από την περιοχή του για αρκετά λεπτά, να αναθαρρήσει και να αγχώσει την αγγλική ομάδα. Οι «πράσινοι» κυκλοφόρησαν τη μπάλα, αντέστρεψαν ολοκληρωτικά την κατάσταση και στο 70’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ολική ανατροπή. Από σέντρα του Σπυρόπουλου, οι αμυντικοί της Τότεναμ μπερδεύτηκαν και λίγο έλειψε ο Τοτσέ να επωφεληθεί, αλλά έκανε κακό αριστερό σουτ που κατέληξε άουτ. Γκολ μπήκε και ήταν για την Τότεναμ κόντρα στη ροή του αγώνα. Από εκτέλεση φάουλ του Γουόκερ στο 76’, αμαρκάριστος ο Ντέμπσεϊ πήρε την κεφαλιά που με τη βοήθεια του δοκαριού και της… πλάτης του Καρνέζη κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1. Από κούρσα του Λένον και εκπληκτική κάθετη στον Ντεφό, ο τελευταίος διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα στο 84ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Φρίντελ, Βερτόνχεν, Νόουτον, Γουόκερ, Κόλκερ, Ντέμπσεϊ (80’ Σίγκουρντσον), Λένον (87’ Λένον), Σάντρο, Κάρολ (75’ Ντεμπελέ), Αντεμπαγιόρ, Ντεφό

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βίντρα, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο, Μαυρίας (83’ Φορναρόλι), Ζέκα, Σό (60’ Χριστοδουλόπουλος), Σισοκό, Τοτσέ (78’ Πετρόπουλος)

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Τότεναμ – Παναθηναϊκός 3-1

Μάριμπορ – Λάτσιο 1-4

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου:

1.Λάτσιο 12

2.Τότεναμ 10

3.Παναθηναϊκός 5

4.Μάριμπορ 4