LIVE: Τσέλσι - Άρσεναλ 2-1 (τελικό)

Στο χιονισμένο Λονδίνο, η Τσέλσι επικράτησε 2-1 της Άρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ! Το england365.gr σας μετέφερε Live ότι συνέβη στο «Στάμφορντ Μπριτζ».



LIVE: Τσέλσι - Άρσεναλ 2-1 (τελικό)

Τέλος της αναμέτρησης. 2-1 η Τσέλσι που φτάνει τους 45 βαθμούς και εκ νέου στο -6 από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι. Στους 34 έμεινε η Άσεναλ

* Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων

90' Μακρινό σουτ του Ζιρού η μπάλα στην αγκαλιά του Τσεχ.

88' Αλλαγή για την Τσέλσι, με τον Μαρίν να περνά στη θέση του Αζάρ.

87' Κίτρινη κάρτα στον Κόουλ για μαρκάρισμα στο Σανιά. 

83' Τεράστια ευκαιρία για την Τσέλσι! Ο Μπα φεύγει μόνος του, περνά και τον Σέζνι, ωστόσο το πλασέ του σώζει πάνω στη γραμμή ο Βερμάελεν!

80' Αλλαγή για την Τσέλσι. Ο Ντεμπά Μπα στη θέση του Τόρες.

76' Δεξί σουτ από τον Τόρες, λίγο έξω από την περιοχή των «κανονιέρηδων», η μπάλα... συστημένη στην αγκαλιά του Σέζνι.

75' Δεύτερη αλλαγή για την Άρσεναλ, με τον Ντιαμπί να αποχωρεί και τον Αρσάβιν να μπαίνει στο ματς.

72' Αλλαγή για την Τσέλσι, με τον Όσκαρ να αφήνει τη θέση του στον Μπέρτραντ.

69' Ο Φερνάντο Τόρες έχει την ευκαιρία να κάνει το 3-1 και να βάλει τέλος στις ελπίδες της Άρσεναλ, αλλά ξεπερνώντας τον Βερμάελεν, άνοιξε πολύ τη μπάλα και φυσικά, δεν πρόλαβε να πλασάρει καν, λόγω της εξόδου που πραγματοποίησε ο Σέζνι.

67' Εκτέλεση φάουλ από τον Καθόρλα, στο τείχος η μπάλα και κόρνερ. Απομάκρυνε και τη δεύτερη στημένη μπαλιά η άμυνα των «μπλε».

61' Αποφασισμένος ο Γουόλκοτ να το πάρει πάνω του! Ατομική ενέργεια, αλλά κακό σουτ με το αριστερό από τον Άγγλο επιθετικό.

59' Πρώτη κίνηση του Βενγκέρ από τον πάγκο. Ο Κοκλέν άφησε τη θέση του στον Ράμσεϊ.

58' ΓΚΟΛ για την Άρσεναλ! Ήταν αναμενόμενη κι έγινε! Από κάθετη του Καθόρλα, ο Γουόλκοτ έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και πλάσαρε σωστά τον Τσεχ για το 2-1!

57' Νέα καλή ευκαιρία για την Άρσεναλ, με τον Γκιμπς να σεντράρει για τον Ζιρού και αυτός να κάνει κακή κεφαλιά, εύκολη λεία για τον Τσεχ.

48' Καλύτεροι οι «κανονιέρηδες» στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με τον Γουόλκοτ να μπαίνει αυτή τη φορά στα καρέ του Τσεχ, να σουτάρει από πλάγια, αλλά να του λέει «όχι» ο τερματοφύλακας της Τσέλσι.

47' Καλή στιγμή για να μειώσει η Άρσεναλ, με τον Μερτεσάκερ να κάνει σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, όμως τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Τσεχ.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους!

Λήξη ημιχρόνου

45' Ο Φερνάντο Τόρες με δεξί σουτ, ανενόχλητος μέσα από την περιοχή προσπαθεί να βάλει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά η μπάλα κατέληξε πολύ ψηλά...

36' Νέα καλή ευκαιρία από την Τσέλσι, με τον Ραμίρες να περνάει μέσα στην περιοχή από δεξιά, αλλά να κάνει απογοητευτικό σουτ και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

31' Ο Ζιρού βρέθηκε στη μικρή περιοχή της Τσέλσι, αλλά η επιλογή του να σηκώσει τη μπάλα για να περάσει τον αντίπαλό του, επέτρεψε στον Ιβάνοβιτς να γυρίσει τη μπάλα στον Τσεχ και να τελειώσει η φάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Τσέλσι φορούν μαύρα περιβραχιόνια, στη μνήμη του πρώην επικεφαλής αθλητισμού, Νικ Μπρόουντ, που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο παρίσι. Ο Μπρόουντ, ήταν στην ομάδα την περίοδο που στην τεχνική ηγεσία βρισκόταν ο Κάρλο Αντσελότι.

Απόλυτη πρωτοβουλία κινήσεων από τους γηπεδούχους.

21' Εξαιρετική ενέργεια από τον Αζάρ που μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, σουτάρει με το αριστερό, όμως η μπάλα καταλήγει εύκολα στα χέρια του Σέζνι.

Το 2-0 έχει δώσει πλέον ακόμα περισσότερη ελευθερία στους παίκτες του Μπενίτεθ που δεν ρίχνουν τον ρυθμό του αγώνα και συνεχίζουν να πιέζουν. Απογοητευμένος ο Βενγκέρ, όμως οι παίκτες του ξέρουν ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο το ματς.

Ο Ραμίρες κέρδισε το πέναλτι σε αντεπίθεση που ξεκίνησε η Τσέλσι, με τον Βραζιλιάνο άσο να δέχεται την καταπληκτική πάσα του Μάτα και τον Σέζνι να τον ανατρέπει.

2-0 από τον Φρανκ Λάμπαρντ! Ο Άγγλος μέσος πλάσαρε στη δεξιά γωνία, έστειλε στην αντίθεση τον Σέζνι και οι «μπλε» μετατρέπουν το ντέρμπι σε... παιχνιδάκι.

15' Πέναλτι για την Τσέλσι!

Πολύ καλή η Τσέλσι, η Άρσεναλ δείχνει να μην έχει μπει ακόμα στο κλίμα του ντέρμπι.

11' Δοκάρι για την Τσέλσι σε γυρισό σουτ του Φρανκ Λάμπαρντ έπειτα από δεύτερο γέμισμα στα καρέ της Άρσεναλ, στην εξέλιξη του κόρνερ που κέρδισαν οι «μπλε». Ωστόσο, η φάση είναι ως μη γενόμενη, από τη στιγμή που ο Άγγλος σούπερ σταρ των γηπεδούχων ήταν οφσάιντ.

10' Ο Αζάρ κάνει ό,τι θέλει από τη δεξιά πτέρυγα, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε, μπλοκαρίστηκε από τον Σέζνι.

9' Μακρινό σουτ του Καθόρλα, ο Τσεχ εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε.

Οι «κανονιέρηδες» παραπονέθηκαν για φάουλ του Ραμίρες στον Κοκλέν, στο ξεκίνημα της φάσης και όπως φαίνεται απ' το ριπλέι, θα μπορούσε ο ρέφερι να έχει σταματήσει το παιχνίδι...

6' ΓΚΟΛ για την Τσέλσι! Ο Χουάν Μάτα άνοιξε το σκορ με αριστερό σουτ, έπειτ από πολύ ωραία μπαλιά του Αθπιλικουέτα! 1-0!

5΄ Πρώτη καλή στιγμή για την Άρσεναλ! Ο Ζιρού, από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, πλάσαρε με το αριστερό και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσεχ.

3' Ο Ιβάνοβιτς πιάνει την κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο Τόρες, αλλά ο Σέζνι δεν ανησύχησε.

1' Ο Φρανκ Λάμπαρντ απείλησε με μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά, άουτ.

1' Έναρξη της αναμέτρησης!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ – Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Κόουλ – Ραμίρες, Λάμπαρντ – Όσκαρ, Μάτα, Αζάρ - Τόρες

Στον πάγκο: Τέρνμπουλ, Φερέιρα, Τέρι, Μπέρτραντ, Άκε, Μαρίν, Μπα

Άρσεναλ: Σέζνι – Σανιά, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Γκιμπς – Κοκλέν, Ντιαμπί – Γουόλκοτ, Γουίλσιρ, Καθόρλα - Ζιρού

Στον πάγκο: Μανόνε, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Σάντος, Φρίμπονγκ, Ράμσεϊ, Αρσάβιν