Αποσύρουν μπιφτέκια και τα Burger King

Σε διατροφικό σκάνδαλο εξελίσσεται το θέμα της ύπαρξης κρέατος αλόγου σε  κατεψυγμένα  μπιφτέκια που πωλούνταν σε αλυσίδες σουπερ μάρκετ και fast food, καθώς όπως υποστηρίζει βουλευτής των εργατικών υπάρχουν στοιχεία πως πολλά άλογα που θανατώθηκαν είχαν βρεθεί θετικά σε αντιφλεγμονώδη φάρμακα που έχουν καρκινογόνα δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.



Αποσύρουν μπιφτέκια και τα Burger King

Στην απόσυρση κατεψυγμένων μπιφτεκιών που παρήγαγε η εταιρεία Silbvercrest, προχώρησε -για προληπτικούς λόγους όπως αναφέρεται-  η αλυσίδα fast food Burger King. 

Όταν το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, τα σουπερ μαρκετ απέσυραν από τα ράφια τους τα προιόντα της Silvercrest, ενώ τα Burger King είχαν ανακοινώσει πως δεν θα ακολουθήσουν την ίδια μέθοδο. Ωστόσο για άγνωστους λόγους, η  διοίκηση της αλυσίδας των fast food αποφάσισε να μην σερβίρει στους πελάτες της μπιφτέκια από την συγκεκριμένη εταιρεία  και να ξεκινήσει συνεργασία με άλλες εταιρείες. 

Την όλη κατάσταση έρχεται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο μια δήλωση βουλευτή του κόμματος των Εργατικών, η οποία τόνισε πως αρκετά άλογα που θανατώθηκαν πέρυσι στη Βρετανία είχαν βρεθεί θετικά στην αντιφλεγμονώδη ουσία φαινυλβουταζόνη, η οποία θεωρείται καρκινογόνα για τους ανθρώπους.

«Είναι πολύ πιθανό ότι το κρέας αυτών των ζώων να πέρασε στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα» τόνισε η βουλευτής Μέρι Κρίγκ.   Από την άλλη ο υπουργός Γεωργίας Ντειβιντ Χιθ επεσήμανε πως  η αρμόδια επιτροπή πραγματοποιεί ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσει πως τα ζώα που θανατώνονται είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν από τους ανθρώπους.