Αποζημίωση-μαμούθ για τον Mr.Bean

Τη μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει δοθεί ποτέ από ασφαλιστική εταιρεία στη Βρετανία για τροχαίο ατύχημα, έλαβε ο ηθοποιός, Ρόουαν Ατκινσον. 



Αποζημίωση-μαμούθ για τον Mr.Bean

Το ποσό των 910.000 λιρών έλαβε ως αποζημίωση ο 58χρονος ηθοποιός που έγινε γνωστός από το ρόλο του ως «Mr.Bean», μετά την πρόσκρουση σε δέντρο με την  McLaren F1 τον Αύγουστο του 2011.

Ο Ατκινσον, είχε αγοράσει το συλλεκτικό αυτό όχημα (το οποίο είναι ένα από τα μόλις 64 που κατασκεύασε η εταιρεία) το 1997 έναντι 640,000 λιρών και για την επισκευή του χρειάστηκε να παραμείνει στο εργοστάσιο της McLaren πάνω από ένα χρόνο.  Μάλιστα οι τεχνικοί χρειάστηκαν πάνω από ένα μήνα για να υπολογίσουν το κόστος της επισκευής το οποίο έφτασε τις 910.00 λίρες.  Το ποσό αυτό είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από εκείνο που πληρώθηκε για την επισκευή ενός Pagani Ζοnda το οποίο κρατούσε από το 2010 το ρεκόρ της μεγαλύτερης αποζημίωσης.

Αν και το κόστος επισκευής ήταν τεράστιο η ασφαλιστική εταιρεία «άναψε» το πράσινο φως, γιατί η αξία του συγκεκριμένου οχήματος έχει ανέβει στα ύψη. Ένα ίδιο μοντέλο σε άριστη κατάσταση πουλήθηκε πέρυσι έναντι 3,5 εκατομμυρίων λιρών.