«Δεν έχουμε πρόβλημα με στημένους αγώνες»

Ως κάτι ξένο προς την Αγγλία χαρακτήρισε ο Αρσέν Βενγκέρ τα στημένα παιχνίδια, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ενόψει του αγώνα της Άρσεναλ με τη Σάντερλαντ.



«Δεν έχουμε πρόβλημα με στημένους αγώνες»
Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με την έρευνα της Europol πως 680 παιχνίδια σε όλο τον κόσμο είναι ύποπτα για στήσιμο τους τελευταίους 18 μήνες, μεταξύ των οποίων φημολογείται πως είναι και αυτό της Λίβερπουλ με τη Ντέμπρετσεν για το Champions League.

Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα, ο Αρσέν Βενγκέρ δήλωσε: «Έμεινα έκπληκτος με τον αριθμό των παιχνιδιών που στήθηκαν», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο το στήσιμο των αγώνων, αλλά και το ντόπινγκ, όπως και η διαφθορά των διαιτητών. Είναι ώρα να αποβάλουμε αυτά τα προβλήματα με σοβαρότητα, τιμωρώντας αυτούς που εξαπατούν, με πολύ αυστηρούς τρόπους. Ο αθλητισμός είναι γεμάτος θρύλους, κάποιοι από τους οποίους είναι μια απάτη. Πρόσφατα είχαμε ένα πολύ τρανταχτό παράδειγμα. Πρέπει να έχουμε την υπευθυνότητα να πολεμήσουμε ενάντια σε τέτοια φαινόμενα».

Τέλος, σχολιάσε το κατά πόσο αντιμετωπίζει προβλήματα το αγγλικό ποδόσφαιρο στον τομέα των στημένων αγώνων, λέγοντας: «Δε νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα στην Αγγλία. Ίσως γι’ αυτό παθαίνουμε σοκ όταν ακούμε κάτι τέτοιο. Η Αγγλία δεν είναι ένας τέλειος κόσμος, αλλά επαναλαμβάνω πως δε νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα. Αισθάνομαι ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι 100% καθαρό και επίσης πιστεύω πως οι διαιτητές δεν είναι διεφθαρμένοι».

Επιμέλεια: Γιώργος Σιάφας