«Χούλιγκαν με φακίδες ο Ρούνεϊ»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η «Marca» προς τον Γουέιν Ρούνεϊ αποκαλώντας τον «δαίμονα με φακίδες» και τον παρομοιάζει ως έναν κοινό Άγγλο... μεθυσμένο οπαδό.



«Χούλιγκαν με φακίδες ο Ρούνεϊ»

Τον κώδωνα του κινδύνου χτύπησε στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Γουέιν Ρούνεϊ η ισπανική εφημερίδα «Marca». Οι χαρακτηρισμοί για τον Άγγλο διεθνή ποικίλουν, αφού οι Ισπανοί δημοσιογράφοι τον χαρακτήρισαν «δαίμονα με φακίδες», καθώς επίσης ως ένα «βαρέλι με δυναμίτη έτοιμο να ανατινάξει το Μπερναμπέου» αναφερόμενοι στον οξύθυμο χαρακτήρα του.

Εν όψει του πρώτο μεγάλου αγώνα ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας απεικονίζει τον Γουέιν Ρούνεϊ και έχει τίτλο «Το κακό παιδί και οι 5.000 φίλοι του έρχονται», αναφερόμενο στον Άγγλο επιθετικό, παρομοιάζοντάς τον με τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων» που θα ταξιδέψουν μέχρι τη Μαδρίτη για να στηρίξουν την ομάδα τους.

Ωστόσο προειδοποιεί τον Ρούνεϊ και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του για τη δύσκολη βραδιά που θα περάσουν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, αφού ο Πέπε τους …περιμένει. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως ο Ρούνεϊ είχε χαρακτηρίσει «ηλίθιο» τον Πέπε όταν πέρυσι τον Ιανουάριο ο Πορτογάλος είχε πατήσει τον Λιονέλ Μέσι στο χέρι.

Το μεταξύ τους ιστορικό, όμως, δεν σταματά εκεί, αφού το 2006 όταν ο Πέπε αγωνιζόταν ακόμη για λογαριασμό της Πόρτο είχε δεχθεί αγκωνιά από τον Άγγλο σε μια εναέρια μονομαχία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του δεύτερου.

Τέλος, ο Ρούνεϊ έχει προηγούμενα και με τον Ρικάρντο Καρβάλιο, τον οποίο ο Άγγλος είχε πατήσει μια βδομάδα νωρίτερα στα ….αχαμνά, στο πλαίσιο του αγώνα της εθνικής Αγγλίας με την αντίστοιχη της Πορτογαλίας. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο Ρούνεϊ αποβλήθηκε, μετά από υπόδειξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στον διαιτητή της αναμέτρησης.

Επιμέλεια: Γιώργος Σιάφας