Χωρίς ελπίδα τα «πιτσιρίκια» της Τσέλσι

Οι παίκτες της ομάδας Νέων της Τσέλσι μπορεί να πραγματοποιούν πολύ καλές εμφανίσεις στο «NextGen Series», το απέδειξαν χθες με το 2-0 επί της Μπαρτσελόνα, ωστόσο οι πιθανότητες που τους δίνουν στην Αγγλία για να στελεχώσουν κάποια στιγμή την πρώτη ομάδα, είναι μηδαμινές.



Χωρίς ελπίδα τα «πιτσιρίκια» της Τσέλσι

Η προώθηση νέων παικτών στις ομάδες του εξωτερικού, ήταν ανέκαθεν το δυνατό τους όπλο. Ωστόσο, οι αντίστοιχοι νέοι παίκτες της Τσέλσι δεν έχουν πολλές πιθανότητες να αγωνιστούν με την μεγάλη ομάδα των «μπλε», αφού τα παραδείγματα στο παρελθόν έχουν δείξει πως δεν προτιμούνται, παρά το γεγονός πως τα πάνε εξαιρετικά στο «NextGen Series».

Ως εκ τούτου, είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν τα προσόντα να διεκδικήσουν μια θέση στην ανδρική ομάδα, αφού η Τσέλσι στηρίζεται σε μεγαλύτερης ηλικίας παίκτες, ενώ συγχρόνως είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις.

Βέβαια, το έργο των «πιτσιρικάδων» γίνεται ακόμη δυσκολότερο αν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχουν παίκτες οι οποίοι έχουν δοθεί δανεικοί σε άλλες ομάδες, όπως ο Τιμπό Κουρτουά (Ατλέτικο Μαδρίτης), ο Ρομελού Λουκάκου (Γουέστ Μπρομ), ο Κέβιν ντε Μπρούιν (Βέρντερ Βρέμης) και ο Τσόσουα ΜακΊχραν (Μίλντεσμπρο).

Έτσι γίνεται σαφές στους παίκτες της Κ-19, πως αν οι προαναφερθέντες δεν βρουν θέση βασικού στην Τσέλσι, αφού είναι αυτοί που θεωρούνται ικανότεροι να το κάνουν, θα πρέπει να αναζητήσουν άλλη ποδοσφαιρική στέγη για να αγωνιστούν και να δείξουν τι αξίζουν.

Τέλος, ο μόνος που θεωρούν οι Άγγλοι δημοσιογράφοι πως μπορεί να «πάρει προαγωγή», είναι ο Ισλάμ Φερούζ, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ των μικρών (σ.σ NextGen Series), όπου έχει πετύχει τέσσερα τέρματα.

Επιμέλεια: Γιώργος Σιάφας