Αυτή τη φορά ας το δουν σοβαρά!

Ήταν η βραδιά ενός «αντίο», ενός παρολίγον απίστευτου κάζου, και δυο προκρίσεων με ξεχωριστή σημασία για την παρουσία των αγγλικών ομάδων στο Europa League



Αυτή τη φορά ας το δουν σοβαρά!

 Η καλύτερη φετινή Λίβερπουλ ακούμπησε ένα ακόμη θαύμα στο «Ανφιλντ» το οποίο μεταμορφώνεται σε …κολαστήριο στις ευρωπαικές βραδιές, αλλά δεν τα κατάφερε. Το τελικό 3-1 αφήνει την Ζενίτ με την πρόκριση και στους «κόκκινους» μία γλυκόπικρη γεύση.

Οι δυνατότητες της ομάδας τους είναι πολύ παραπάνω από αυτό που έχουν εισπράξει αγωνιστικά φέτος, αλλά δεν παύει να είναι και μία χρονιά στην οποία θα μείνουν με άδεια χέρια και θα χρειαστούν υπερπροσπάθεια για να βγουν έστω και στην Ευρώπη, αφού η έβδομη θέση δεν αρκεί! Το ματς αυτό ήταν το 150ο και τελευταίο στην Ευρώπη του Τζέιμι Κάραγκερ και δυστυχώς ένα δικό του λάθος σφράγισε τη τύχη της ομάδας του.  

Η Τσέλσι πλησίασε πολύ κοντά στο να πάθει ένα απίστευτο κάζο κόντρα στην Σπάρτα Πράγας, αλλά σώθηκε από την ενέργεια κλάσης του Αζάρ στο τέλος. Παρόλα αυτά παραμένει τόσο έμπειρη που δεν αποκλείεται να προχωρήσει μέχρι και τον τελικό, αφού και για τον Μπενίτεθ που στην Ευρώπη πήγαινε καλύτερα από ότι στην Αγγλία και με την Λίβερπουλ, το Γιουρόπα Λιγκ είναι ένας σοβαρός στόχος.

Η Τότεναμ γλύτωσε στις καθυστερήσεις από τη Λιόν και τώρα θα βρει μπροστά της την Ιντερ σε ένα ματς που θα μπορούσε να είναι και ο τελικός!  Ο Αντρέ Βίλας Μπόας σε αυτή τη διοργάνωση έκανε το όνομα του, οπότε δεν πρόκειται να το αγνοήσει όπως  συνέβαινε - εντελώς αλαζονικά- από τον Ρέντναπ τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο  έχεις την αίσθηση πως οι οπαδοί και ο σύλλογος γενικότερα έχουν ως προτεραιότητα το Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό ίσως μετρήσει πολύ.

Η Νιούκαστλ τέλος έκανε αυτό ακριβώς που περίμενα στην Ουκρανία. Και σε αυτό το στυλ παιχνιδιού είναι επικίνδυνη. Οι μεταγραφές του Γενάρη ήταν όλες εξαιρετικές και επειδή ούτε παραπάνω μπορεί να πάει πολύ στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ούτε και θα κινδυνεύσει γιατί έχει πραγματικά καλή ομάδα, δεν αποκλείω αν της  πάνε λίγο τα πράγματα καλά στην Ευρώπη να πάει μακριά! Η Νιούκαστλ τελευταία φορά πήρε τίτλο, το 1969 όταν κατέκτησε τον πρόγονο του σημερινού Γιουρόπα Λιγκ, το Κύπελλο Εκθέσεων, κάτι που για ένα τόσο μεγάλο σωματείο ακούγεται απίστευτο! Είναι μία ομάδα που αν δεν την πάρεις στα σοβαρά θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Η κόντρα με την Ανζί θα έχει πολύ ενδιαφέρον και νομίζω πως όποια ομάδα περάσει από αυτό το ζευγάρι θα πάει μακριά.

Πάντως οι αγγλικές ομάδες οφείλουν να αντιληφθούν πως το Γιουρόπα Λιγκ είναι μία διοργάνωση που αν την δουν σοβαρά μπορούν να πάνε μακριά. Και στο κάτω κάτω της γραφής είναι ευρωπαικός τίτλος!