Επιασαν κορυφή τα «κανόνια»

Με την νίκη με 2-0 επί της Γουέστ Χαμ, η Άρσεναλ έπιασε προσωρινά κορυφή στην Πρέμιερ Λιγκ, ευελπιστώντας σε στραβοπάτημα των Μάντσεστερ Γιουν και Τσέλσι που αγωνίζονται Κυριακή κόντρα σε Λίβερπουλ και Μπλάκμπερν.



Επιασαν κορυφή τα «κανόνια»

Η Άρσεναλ προηγήθηκε στο 5΄, με ωραίο σουτ του Ντενίλσον. Όμως ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αποβλήθηκε ο Βέλγος στόπερ Βερμάελεν για σκληρό μαρκάρισμα. Η Γουέστ Χαμ έχασε πέναλτι με τον Ντιαμάντι για να φτάσει στην ισοφάριση και οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να καθαρίσουν το παιχνίδι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φάμπρεγκας στο 82΄.

 

Στα άλλα παιχνίδια που διεξήχθησαν το Σάββατο, η Τότεναμ πέρασε νικηφόρα από το «Μπριτάνια» με 2-1 επί της Στόουκ. Προηγήθηκε με γκολ του Γκούντγιονσεν που είχε περάσει αλλαγή στο 36΄ (σκόραρε στο 46), η Στόουκ ισοφάρισε με πέναλτι του Εθέρινγκτον όμως το αριθμητικό πλεονέκτημα των «πετεινών» από το 49΄ και μετά ήταν καταλυτικό, για να πάρουν την νίκη, χάρις σε γκολ του Κράνιτσαρ στο 77΄.

 

Στο «Φράμπτον Παρκ» ήρθαν τα πάνω-κάτω στα δυο τελευταία λεπτά του αγώνα, με την Πόρτσμουθ να παίρνει την νίκη με 3-2 επί της Χαλ. Μια Πόρτσμουθ που μετά την αφαίρεση βαθμών δύσκολα μπορεί να ελπίζει σε παραμονή ενώ η Χαλ για ακόμα ένα παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ (15ο ) έμεινε χωρίς τρίποντο εκτός έδρας και ο κίνδυνος να ακολουθήσει και αυτή την Πόρτσμουθ είναι πλέον ορατός. Οι «τίγρεις» με νέο προπονητή στον πάγκο, τον Ίαν Ντάουϊ μπήκαν δυο φορές μπροστά στο σκορ αλλά όχι μόνο ισοφαρίστηκαν ισάριθμες αλλά πλήρωσαν την αδράνεια στα τελευταία λεπτά.

 

Η Σάντερλαντ, με τον Ντάρεν Μπεντ σε φόρμα, όπου σημείωσε τα δυο πρώτα τέρματα της ομάδας του μέσα σε 6΄ λεπτά, επικράτησε δίκαια με 3-1 στο «Στάδιο του Φωτός» επί της Μπέρμιγχαμ και έκανε σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής.

 

Η Έβερτον πήρε την νίκη με 2-0 στο «Γκούντισον Παρκ» επί της Μπόλτον, αλλά σίγουρα χρειάστηκε να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα για να διασπάσει την συμπαγή άμυνα των «γουόντερερς». Αποβλήθηκε για τους φιλοξενούμενους ο Στέϊνσον στο 70΄, και τα «ζαχαρωτά» σκόραραν με τους Αρτέτα 72΄ και Πίενααρ 89΄.

 

Η Άστον Βίλα απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να μπει δυνατά στο κυνήγι της 4ης θέσης και πάλι, καθώς στο ντέρμπι των Μίντλαντς, παραχώρησε στο «Βίλα Παρκ» ισοπαλία με 2-2 σε μια πεισμωμένη για αποτέλεσμα, Γουλβς.

 

Τέλος στο «JJB», η Γουίγκαν έκανε μεγάλο άλμα παραμονής- σε αντίθεση με την Μπέρνλι που δεν κατάφερε και πάλι να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη εκτός στο πρωτάθλημα- επικρατώντας με 1-0, χάρις σε γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις.

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Άστον Βίλα-Γουλβς 2-2

Γουίγκαν-Μπέρνλι 1-0

Στόουκ-Τότεναμ 1-2

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 2-0

Σάντερλαντ-Μπέρμιγχαμ 3-1

Έβερτον-Μπόλτον 2-0

Πόρτσμουθ-Χαλ 3-2