Οριακά φαβορί ο Mπέιλ

Η ανακοίνωση των έξι ονομάτων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ, από τις ψήφους των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος, είχε λογικές επιλογές, μια έκπληξη και ένα οριακό φαβορί.



Οριακά φαβορί ο Mπέιλ

Ο περσινός νικητής Ρόμπιν Φαν Πέρσι, το δίδυμο δημιουργίας της Τσέλσι, Αζάρ και Μάτα, ο Σουάρες, ο οποίος κάνει μια πολύ καλή χρονιά με τη Λίβερπουλ, ο Γκάρεθ Μπέιλ που χωρίς αυτόν η Τότεναμ είναι άλλη ομάδα και ο Μίκαελ Κάρικ, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του μπαίνει στη λίστα.

Μπέιλ και Αζάρ μάλιστα συμπεριλήφθησαν και στη λίστα για τον καλύτερο νέο παίκτη της Πρέμιερ, την οποία συμπληρώνουν ο Μπεντέκε, ο οποίος αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της επίθεσης της Αστον Βίλα, ο Λουκακού, ο οποίος βελτιώνεται συνεχώς, ο Γουέλμπεκ, ο οποίος συνέχισε σε καλούς ρυθμούς μετά από ένα θετικό EURO αλλά και ο Γουίλσιρ, ο οποίος επέστρεψε δυναμικά μετά τον τραυματισμό του.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως  στη λίστα για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή, η απουσία του επιθετικού της Σουόνσι, Μίτσου, ο οποίος χωρίς καμία αμφιβολία αποτελεί την καλύτερη μεταγραφή της χρονιάς. Αν έπρεπε να διαλέξω και εγώ, πλην του Ισπανού δεν θα είχα καμία αντίρρηση σε αυτούς που μπήκαν στην τελική ευθεία για το βραβείο.

Αν πάλι έπρεπε να διαλέξω το νικητή, σίγουρα ο Φαν Πέρσι με την εικόνα που είχε μέχρι το Φεβρουάριο και τα γκολ του να δίνουν στη Γιουνάιτεντ το σημαντικότερο προβάδισμά της έναντι της Σίτι στην μάχη του τίτλου, θα είχε αρκετές πιθανότητες, ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος για μια ακόμη χρονιά ξεχωρίζει αλλά χάνεται στα νερά απόλυτης μετριότητας της Λίβερπουλ, θα έμπαινε και αυτός στις σκέψεις μου ενώ ο Μάτα είναι ίσως ο πιο σταθερός από τους προαναφερόμενους.

Ωστόσο, αίσθησή μου είναι ότι οι ψήφοι των ποδοσφαιριστών θα καταλήξουν στον Γκάρεθ Μπέιλ, αφού χωρίς αυτόν έχει αποδειχθεί και στη φετινή σεζόν ότι η Τότεναμ είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Ο Ουαλός είναι έστω και οριακά το φαβορί…