Κανονικά το φιλικό στο Ρίο

Ενα «γραφειοκρατικό πρόβλημα», όπως το χαρακτήρισαν οι αρχές στη Βραζιλία, παραλίγο να τινάξει στον αέρα την αναμέτρηση της εθνικής Αγγλίας με την «σελεσάο», ωστόσο το ματς θα διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή στο «Mαρακανά» όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.   



Κανονικά το φιλικό στο Ρίο

Η απουσία ένος εγγράφου σχετικά με την ασφάλεια του σταδίου ήταν η αιτία , η δικαστής Αντριάνα Κόστα Ντος Σάντος να αποφασίσει τη ματαίωση του αγώνα για λόγους ασφαλείας, τονίζοντας πως η απόφαση της μπορεί να αλλάξει μόνο στην περίπτωση που η τοπική κυβέρνηση παρέδιδε όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία έπρεπε να δοθούν στις αρχές εδώ και δυο εβδομάδες.  

Λίγες ώρες αργότερα, η κυβέρνηση του Ριο κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έτσι άναψε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Η ανακαίνιση του «Maracana» ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα αλλά σύμφωνα με ρεπορταζ απο τη Βραζιλία στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν ακόμα οικοδομικά υλικά ενώ υπάρχουν και αρκετά ελλατώματα.

Το θρυλικό γήπεδο θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης του Confederations Cup αλλά και επτά αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου το επόμενο καλοκαίρι.