Λίβερπουλ χωρίς Σουάρες, είναι και πάλι Λίβερπουλ..

Γράφω με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση ενός εκ των κορυφαίων παικτών του συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια, αλλά ταυτόχρονα και ενός απίστευτα ιδιόρρυθμου χαρακτήρα, όπως αυτός του Σουάρες.  



Λίβερπουλ χωρίς Σουάρες, είναι και πάλι Λίβερπουλ..

Πρόκειται πραγματικά για έναν καταπληκτικό ποδοσφαιριστή που όταν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στον μέγιστο βαθμό!

Πέραν αυτού όμως μιλάμε και για ένα παιδί που τον καιρό που βρίσκεται στο «Άνφιλντ» έχει προκαλέσει ποικίλα προβλήματα που επέφεραν αρνητικά σχόλια για την ομάδα μας. Ας τα βάλουμε λοιπόν κάτω για να τα «ζυγίσουμε» και να δούμε αν η παρουσία του ή η απουσία του θα είναι πιο ευνοϊκή για την ομάδα.

Μιλάμε για τον παίκτη που φέτος πέτυχε 23 γκολ στο πρωτάθλημα και βοήθησε τα μέγιστα να τερματίσει η ομάδα 7η. Χωρίς αυτόν δεν ξέρω αν θα μπαίναμε στην δεκάδα!

Ήταν πραγματικά σαν οπτασία στη φετινή Λίβερπουλ, ξεχωρίζοντας σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε και κάνοντας τον κόσμο της Λίβερπουλ να βρει στο πρόσωπό του έναν ήρωα που είχε χάσει από τότε που έφυγε ο Τόρες.

Από την άλλη πλευρά, μιλάμε για έναν παίχτη που έχει τιμωρηθεί για ρατσιστικά σχόλια με 8 αγωνιστικές και για επίθεση σε αντίπαλο ( η περιβόητη δαγκωματιά στον Ιβάνοβιτς) με άλλες 10. Στο σύνολο 17 αγωνιστικές, δηλαδή περίπου ένας γύρος στην Αγγλία!

Πρόκειται για ένα παιδί ιδιόρρυθμο και πολλές φορές προβληματικό με τις αντιδράσεις του, που είναι ικανός για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο, όπως έχει αποδείξει. Επομένως, κατά τη γνώμη μου και επειδή η Λίβερπουλ είναι μεγάλη ομάδα που παρ’ ότι δεν βρίσκεται στην ακμή της, οφείλει να σέβεται τον εαυτό της και να μην βάζει κανέναν πάνω από το όνομά της, πρέπει, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του ίδιου να τον αφήσει να φύγει.

Δεν πρέπει να μένει ένας παίχτης κάπου που δεν επιθυμεί. Μπορεί από αυτή την απομάκρυνση ο σύλλογος να κερδίσει ένα τεράστιο ποσό για να κινηθεί πιο δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και να μην κυνηγάει υποδεέστερους παίκτες.

Με την πώληση του Σουάρες μπορούν να εξοικονομηθούν χρήματα για την αγορά παικτών όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που κατ' εμέ είναι εξαιρετική επιλογή, όπως ο Τσάμπι Αλόνσο που έχει δηλώσει ότι θα ξαναγύρναγε στην Πρέμιερ και τη Λίβερπουλ, παίκτες όπως ο Αλέξις Σάντσες ή ο Βίγια που πραγματικά θα ανέβαζαν επίπεδο την ομάδα ή ακόμα και πιο φτηνές επιλογές που γνωρίζουν το πρωτάθλημα και το μέγεθος της Λίβερπουλ.

Όπως ο Χαλ Ρόμπσον – Κανού της Ρέντινγκ ή ο Στεφάν Σεσενιό της Σάντερλαντ . Ή ακόμα και να πάμε για το «μπαμ» με τον Νάνι της Γιουνάιντεντ!

Αυτό που θέλω να πω λοιπόν και για να μη κουράζω άλλο είναι ότι η ομάδα μπορεί να βγει κερδισμένη απ' όλη αυτή την υπόθεση αρκεί να υπάρξει ένα πλάνο για την επένδυση των χρημάτων και επειδή κανένας παίκτης όπως και αν λέγεται αυτός δεν είναι πάνω απ’ την ομάδα και ιδιαίτερα από μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ!

Ελπίζω να γίνουν οι σωστές επιλογές και να ορθοποδήσει ξανά η ομάδα, γιατί μπορεί παίκτες να έρχονται και να φεύγουν αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το εξής για την Λίβερπουλ, ότι και να γίνει..... You'll never walk alone!

Γιάννης Αγαπητός

Στείλτε κι εσείς τα μηνύματά σας στο info@england365.gr, με την ένδειξη «για τη στήλη YourSay»