Η ζέστη επηρεάζει και τις πτήσεις!

O ζεστός καιρός θεωρείται υπεύθυνος για μια σειρά προβλημάτων που παρουσιάζονται στις μετακινήσεις με τρένο ή στους αυτοκινητόδρομους, όμως όπως φαίνεται η ζέστη επηρεάζει σημαντικά και τις πτήσεις.    



Η ζέστη επηρεάζει και τις πτήσεις!

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν τις τελευταίες μέρες τη Βρετανία έχουν κάνει βαρύτερα τα αεροπλάνα στην προσπάθεια τους να απογειωθούν.

Μόλις πριν λίγα 24ωρα 15 επιβάτες της πτήσης της Swiss από το αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου για τη Γενεύη υποχρεώθηκαν να αποβιβαστούν ώστε να ελαφρύνει το φορτίο του αεροσκάφους.  

«Λόγω των καιρικών συνθηκών το βάρος στην απογείωση πρέπει να μειωθεί για λόγους ασφαλείας» τόνισε στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας. Μάλιστα λόγω της υψηλής θερμοκρασίας ένα αεροσκάφος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να απογειωθεί και με δεδομένο ότι ο αεροδιάδρομος του Σίτι είναι μικρός σε μήκος απαιτείται η μείωση του βάρους.  

Όπως εξήγησε ειδικός, η αυξημένη θερμοκρασία και υγρασία κάνουν λιγότερο πυκνό τον αέρα με αποτέλεσμα ένα αεροσκάφος να μην μπορεί να σηκωθεί με την ίδια ευκολία.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του αεροδρομίου τόνισε πως οι καιρικές συνθήκες δεν πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνες, αλλά το γεγονός ότι το αεροσκάφος ήταν υπερφορτωμένο.