Φενέρμπαχτσε – Άρσεναλ (preview)

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League καλείται να κάνει η Άρσεναλ, που θα φιλοξενηθεί από τη Φενέρμπαχτσε στο «Σουκρού Σαράτσογλου» για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στα playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.



Φενέρμπαχτσε – Άρσεναλ (preview)

Μετά την αποτυχημένη, κατά γενική ομολογία, πρεμιέρα στο πρωτάθλημα και την εντός έδρας ήττα (3-1) με την Άστον Βίλα, η Άρσεναλ καλείται να ξεπεράσει όλα της τα προβλήματα και παρά τις σημαντικές απουσίες που έχει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, εκεί που βρισκόταν ανελλιπώς τα τελευταία 16 χρόνια.

Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ πρέπει να αποδείξουν πως δεν βρίσκονται τυχαία στο Λονδίνο, αλλά και να… κλείσουν στόματα για όσα έχουν ακούσει και δει γραμμένα τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο το έργο τους δεν θα είναι εύκολο, καθώς απέναντί τους θα έχουν την πολύ φιλόδοξη Φενέρμπαχτσε και το ενθουσιώδες κοινό της, που αναμένεται να μετατρέψει το «Σουκρού Σαράτσογλου» σε... κλουβί.

Από την άλλη πλευρά οι Τούρκοι, των παλιών γνώριμων των «κανονιέρηδων» Ντιρκ Κάουτ και Ραούλ Μεϊρέλες, ναι μεν θα έχουν την απόλυτη στήριξη των οπαδών τους, αλλά θα αγωνιστούν έχοντας επίσης στο μυαλό τους τη Λοζάνη και το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο, καθώς σήμερα (21/8) ορίζεται το ευρωπαϊκό τους μέλλον, με τον ενδεχόμενο κίνδυνο να οριστικοποιηθεί ο διετής αποκλεισμός από όλες τις διοργανώσεις για συμμετοχή σε στημένους αγώνες  (σ.σ η απόφαση θα γίνει γνωστή στις 28 του μήνα).

Αγωνιστικά νέα:

Εκτός για τον Αρσέν Βενγκέρ θα είναι η Μικέλ Αρτέτα και Άλεξ Όξλεϊντ – Τσάμπερλεϊν, καθώς έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς και αμφότεροι θα απουσιάσουν για περίπου έξι εβδομάδες. Ο Αλσατός ωστόσο είδε τους Νάτσο Μονρεάλ, Μπακαρί Σανιά και Κιράν Γκιμπς να προπονούνται και αναμένεται να είναι έτοιμοι να ριχτούν στη… μάχη.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ: Στσέσνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Γουόλκοτ, Ποντόλσκι, Καθόρλα, Ζιρού

Φενέρμπαχτσε: Γκιουνόκ, Γιομπό, Καλντιρίμ, Ιρτεγκιούν, Μπελόζογλου, Τοπούζ, Μεϊρέλες, Ουτσάν, Κάουτ, Σο, Εμενίκε

Διαβάστε επίσης:

Τα... πήρε στο κρανίο ο Βενγκέρ

Έξι εβδομάδες εκτός ο Τσάμπερλεϊν