Αγγλία - Μολδαβία (preview)

Παρά τις απουσίες που έχουν «πλήξει» την εθνική Αγγλίας, το σύνολο του Ρόι Χότζον στοχεύει στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στη Μολδαβία μία ευρεία νίκη, η οποία θα τους τονώσει ψυχολογικά εν όψει του κρίσιμου αγώνα της Τρίτης κόντρα στην Ουκρανία.



Αγγλία - Μολδαβία (preview)

Να βρεθούν στην κορυφή του 8ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου θέλουν τα «τρία λιοντάρια», τα οποία βρίσκονται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από το Μαυροβούνιο.

Αν και η παραδόσεις δεν παίζουν μπάλα, η Αγγλία σε τρεις αναμετρήσεις της κόντρα στη Μολδαβία, έχει τρεις νίκες, με συνολικό σκορ 12-0(!) και σήμερα θέλει αναμφίβολα να κάνει την τέταρτη.

Βέβαια, είναι πολύ πιθανό ο Ρόι Χότζον να κάνει συντήρηση δυνάμεων, λόγω του επερχόμενου κρίσιμου και πολύ δύσκολου παιχνιδιού που έχει να δώσει η ομάδα του την ερχόμενη Τρίτη κόντρα στην Ουκρανία, η οποία μάλιστα υπολείπεται μόλις ενός βαθμού της Αγγλίας στο βαθμολογικό πίνακα.

Στο τελευταίο παιχνίδι για τα προκριματικά, τα «τρία λιοντάρια» ήρθαν ισόπαλα εκτός έδρας με το Μαυροβούνιο με σκορ 1-1, ενώ η Μολδαβία «κόλλησε» εξίσου στην ισοπαλία, με το ίδιο αποτέλεσμα, κόντρα στην Πολωνία.

Αγωνιστικά νέα:

Κάτι σαν… κατάρα φαίνεται να έχει χτυπήσει την εθνική Αγγλίας τις τελευταίες μέρες, αφού οι συνεργάτες του Χότζον δεν προλαβαίνουν γράφουν τραυματισμούς και απουσίες στο απουσιολόγιο της ομάδας.

Γουέιν Ρούνεϊ, Φιλ Τζόουνς και Γκλεν Τζόνσον έχουν τεθεί εκτός αποστολής για το ματς κόντρα στους Μολδαβούς, την ίδια ώρα που ο Ντάνιελ Στάριτζ πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το Λίβερπουλ αφού δεν έχει ακόμα μπορέσει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που νιώθει.

Τη θέση του παίκτη των «κόκκινων» θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα στο βασικό σχήμα το βαρύ πυροβολικό της Σαουθάμπτον, Ρίκι Λάμπερτ, ενώ στους πρώτους «11» θα είναι και ο Τζακ Γουίλσιρ, παρά τις στομαχικές διαταραχές που είχε τις τελευταίες μέρες

Ακόμα ένας «newbie» θα είναι ο 21χρονος αμυντικός της Κάρντιφ, Στίβεν Κόκερ, ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι Μολδαβοί δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα και υπολογίζουν πολλά στον αστέρα της ομάδας, Αλεξάντρου Ντεντόφ.

Το σχήμα που θα παρατάξει ο τεχνικός της Μολδαβίας, Ίον Κάρας θα είναι 4-5-1.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αγγλία: Χαρτ - Γιαγκέλκα,  Κέιχιλ, Μπέινς, Κάρικ - Τζέραρντ, Γουίλσιρ, Γουόλκοτ - Λάμπερτ, Γουέλμπεκ

Μολδαβία: Πασκένκο - Επουρεάνου, Γκολοβατένκο, Μπουλγκάρου, Σουβόροφ - Ιονίτα, Αντόνιουτς, Σιντορένκο, Ντεντόφ, Γκατκάν - Γροσού