Σάντερλαντ – Άρσεναλ (preview)

Την τρίτη της συνεχόμενη νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ θέλει να πετύχει η Άρσεναλ κόντρα στην ψυχωμένη Σάντερλαντ στο «Στάδιο του φωτός». Δικαιολογημένα τραβάει τα βλέμματα της δημοσιότητας το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «κανονιέρηδων», Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος έχει μοιρασμένες πιθανότηες να αγωνιστεί στο σημερινό (14/9) παιχνίδι.



Σάντερλαντ – Άρσεναλ (preview)

Ο 23χρονος αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της Άρσεναλ και σίγουρα θα αποτελέσει τον παίκτη-κλειδί της φετινής ομάδας των Λονδρέζων, που πλέον οι βλέψεις τους είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά.

Η ήττα με 3-1 από την Άστον Βίλα στο «Έμιρεϊτς» μόλις την πρώτη αγωνιστική φαίνεται να έχει ήδη ξεχαστεί από τους «κανονιέρηδες». Τα νικηφόρα αποτελέσματα με 3-1 κόντρα στη Φούλαμ και με 1-0 στο λονδρέζικο ντέρμπι με αντίπαλο την Τότεναμ, συνοδεύτηκαν με μεστές εμφανίσεις από τους παίκτες του Βενγκέρ, οι οποίοι έδωαν με αυτό τον τρόπο τις δικές τους απαντήσεις στους... κακεντρεχείς.

Μια ακόμα νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στη Σάντερλαντ, θα είναι ιδανική για τους Λονδρέζους, πριν πέσουν στη «μάχη» του Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη Τετάρτη κόντρα στην Μαρσέιγ.

Από την άλλη, η γηπεδούχος Σάντερλαντ, δεν έχει ξεκινήσει και με το... δεξί στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, αφού μετά από τρεις αγωνιστικές δεν έχει καταφέρει να γευτεί ακόμα τη νίκη.

Οι ήττες με 1-0 και 3-1 από τις Φούλαμ και Κρίσταλ Πάλας, την πρώτη και τρίτη αγωνιστική αντίστοιχα, όπως και η ισοπαλία με τη Σαουθάμπτον τη δεύτερη αγωνιστκή, δείχνουν ότι η ομάδα παραπαίει.

Η παράδοση δεν είναι με το μέρος του Πάολο Ντι Κάνιο, αφού η ομάδα του έχει καταφέρει να κερδίσει μόνο ένα από εννέα εντός έδρας παιχνίδια με αντίπαλο την Άρσεναλ.

Αγωνιστικά νέα:

Σάντερλαντ:

Φάμπιο Μπορίνι και Στίβεν Φλέτσερ θα αποτελέσουν την «αιχμή του δόρατος» της Σάντερλαντ, με τον πρώτο να κάνει το ντεμπούτο του με τις «μαυρόγατες» και τον δεύτερο να ξεκινάει στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν .

Απών για την ομάδα του Ντι Κάνιο θα είναι ο Τζον Ο'Σέι μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας και σχολιάστηκε αρνητικά από τον Ιταλό προπονητή.

Αμφίβολος είναι ο Εμανουέλε Τζακερίνι, λόγω ενός τραυματισμού στο πόδι, ωστόσο ο τεχνικός της ομάδας θα τον περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή. Επόμενη λύση για τον Ντι Κάνιο είναι ο Χάρης Μαυρίας.

Άρσεναλ:

Ή ώρα του Μεσούτ Εζίλ σχεδόν... έφτασε. Ο Γερμανός αναμενόταν να κάνει το ντεμπούτο του με το κανόνι στη φανέλα, ωστόσο δεν συμμετείχε στην απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής καθώς εμφάνισε συμπτώματα γρίπης, κι έτσι η περίπτωσή του θα επανεξεταστεί λίγη ώρα πριν το ματς με τις «μαυρόγατες», το μεσημέρι του Σαββάτου.

Θίο Γουόλκοτ και Τζακ Γουίλσιρ επέστρεψαν από τις διεθνείς τους υποχρεώσεις και θα πλαισιώσουν στο αρχικό σχήμα τον Άαρον Ράμσεϊ.

Στα «πιτς» θα βρίσκονται οι Τόμας Ροζίτσκι και Μικέλ Αρτέτα με πρόβλημα στο μηρό, ο Τόμας Βερμάλεν με ενοχλήσεις στην πλάτη και οι Ντιαμπί και Τσάμπερλεϊν λόγω τραυματισμού στο πόδι.

Ο Λούκας Ποντόλσκι συνεχίζει την αποθεραπεία του, την ώρα που ο Γιάγια Σανογκό βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής Γαλλίας Κ-21.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σάντερλαντ (4-4-1-1): Γουέστγουντ – Τσελούστκα, Ντιακιτέ, Ρομπέρζ, Κόλμπακ – Τζόνσον, Λάρσον, Βάουγκαν, Τζακερίνι (Μαυρίας) – Μπορίνι – Φλέτσερ

Άρσεναλ (4-2-3-1): Σέζνι – Τζέκινσον, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκίμπς – Γουίλσιρ, Ράμσεϊ – Γουόλκοτ, Εζίλ, Καθόρλα - Ζιρού