Στόουκ – Μάντσεστερ Σίτι (preview)

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη ψάχνει στο «Μπριτάνια» κόντρα στη Στόουκ για την 4η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι. Κόντρα στους «πολίτες» τέσσερα χρόνια μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της ομάδας, ο Μαρκ Χιουζ, που ετοιμάζει τους «πότερς» για ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα. 



Στόουκ – Μάντσεστερ Σίτι (preview)

Αν η Σίτι θέλει πίσω το πρωτάθλημα, τότε θα πρέπει σε τέτοιες έδρες, όπως της Στόουκ, να επιδεικνύει τους λόγους για τους οποίους είναι διεκδικήτρια του τίτλου.

Μετά την ήττα (3-2) από την Κάρντιφ στην Ουαλία, οι «πολίτες» επισκέπτονται το «Μπριτάνια» με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους βάλει σε θετική τροχιά. Με τον Αλβάρο Νεγρέδο να έχει προσαρμοστεί απόλυτα και να αποτελεί μόνιμη απειλή στα αντίπαλα καρέ, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι ξέρει ότι το ύψος των αμυντικών της Στόουκ δεν θα αποδειχθεί απροσπέλαστο εμπόδιο.

Οι «πότερς» του Μαρκ Χιουζ προέρχονται από δύο απανωτές νίκες, έχοντας περάσει με επιτυχία (1-0) από την έδρα της Γουέστ Χαμ πριν την διακοπή του πρωταθλήματος για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Μαζί με την επιτυχία στο Λιγκ Καπ, η Στόουκ μπορεί – εφόσον πάρει το «τρίποντο» - να πραγματοποιήσει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της παρουσίας της στην Πρέμιερ Λιγκ!

Με τις στημένες φάσεις να είναι και φέτος το μεγάλο «όπλο», η ομάδα του Χιουζ έχει μελετήσει πολύ προσεκτικά την αμυντική συμπεριφορά της Σίτι που… πάσχει και θα προσπαθήσει να τη «χτυπήσει» ανεπανόρθωτα.

Για τους γηπεδούχους, ο Γκλεν Γουίλαν είναι αμφίβολος, όπως και ο Τσάρλι Άνταμ που όμως έχει αυξημένες πιθανότητες συμμετοχής στο παιχνίδι. Εκτός αγώνα έμεινε για τους φιλοξενούμενους ο Νταβίντ Σίλβα με μυϊκό πρόβλημα και δεν αποκλείεται ο Στεφάν Γιόβετιτς να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Στη λίστα με τους απόντες, οι Ρίτσαρντς, Κλισί και Ντεμικέλις.

 

Πιθανές ενδεκάδες:

Στόουκ (4-5-1): Μπέγκοβιτς – Κάμερον, Σόουκρος, Χουτ, Πιέτερς – Αρναούτοβιτς, Ενζονζί, Άιρλαντ, Εθέρινγκτον, Γουόλτερς – Κράουτς

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Νάστασιτς, Λέσκοτ, Κολάροφ – Μίλνερ, Τουρέ, Φερναντίνιο – Νασρί, Αγουέρο, Νάβας