Άστον Βίλα - Νιούκαστλ (preview)

Με κοινό στόχο την κατάκτηση της δεύτερης νίκης τους στο πρωτάθλημα θα παραταχθούν Άστον Βίλα και Νιούκαστλ στο χορτάρι του «Βίλα Παρκ», για την 4η «στροφή» της Πρέμιερ Λιγκ. Για το ντεμπούτο του με τους γηπεδούχους ετοιμάζεται ο Κόζακ, «πρώτη» στην ενδεκάδα των φιλοξενούμενων για τον Καμπάιγ. 



Άστον Βίλα - Νιούκαστλ (preview)
Η σπουδαία νίκη της πρεμιέρας με το 3-1 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο παραμένει το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα των «χωριατών» στην εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος.
 
Μετά το «διπλό» στο «Έμιρεϊτς», η ομάδα του Πολ Λάμπερτ δεν τα κατάφερε στα άλλα δύο πολύ δύσκολα ματς με Τσέλσι (ήττα 2-1) και Λίβερπουλ (ήττα 1-0), με αποτέλεσμα να μείνει στους τρεις βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές και σήμερ ψάχνει την επιστροφή στις επιτυχίες.
 
Η Νιούκαστλ από την πλευρά της προέρχεται από την πρώτη της νίκη στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, με το πολύ όμορφο γκολ του Μπεν Αρφά λίγο πριν το φινάλε του εντός έδρας αγώνα με τη Φούλαμ να της χαρίζει το «τρίποντο», με το οποίο έφτασε τους τέσσερις πόντους και απέκτησε… ηρεμία στην διακοπή.
 
Με τη νίκη έφυγε τον περασμένο Ιανουάριο από το «Βίλα Παρκ» η Νιούκαστλ, με τους Σισέ και Καμπάιγ να της δίνουν προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο μέρος και τον Μπεντέκε απλά να μειώνει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο τελικό 2-1.
 
Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των γηπεδούχων, ο Τσέχος επιθετικός Λίμπορ Κόζακ, θα βρίσκεται στην αποστολή, ωστόσο θα περιμένει (κατά πάσα πιθανότητα) από τον πάγκο για την πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα. Αμφίβολοι δίνονται οι Μπέικερ και Λούνα, με τον δεύτερο πάντως να έχει υπέρ του τις πιθανότητες να αγωνιστεί. Δεδομένη η απουσία του Ενζόγκμπια.
 
Ο Άλαν Πάρντιου από την άλλη, αναμένεται να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά φέτος στο αρχικό σχήμα τον Γιοάν Καμπάιγ, ενώ αγώνα δρόμου για να προλάβουν δίνουν οι Γκουτιέρεζ, Ομπερτάν και Γουίλιαμσον. Εκτός αποστολής έμεινε τραυματίας Αϊνταρά.
 
Οι πιθανές ενδεκάδες:
 
Άστον Βίλα (4-3-3): Γκουζάν - Λόουτον, Οκορέ, Φλάαρ, Λούνα - Γουέστγουντ, Μπακούνα, Ντελφ - Βέιμαν, Αγκμπονλαχόρ, Μπεντέκε
 
Νιούκαστλ (4-4-2): Κρουλ - Ντεμπισί, Κολοτσίνι, Σ.Τέιλορ, Σαντόν - Τιοτέ, Σισοκό, Καμπάιγ, Μπεν Αρφά, Σισέ, Ρεμί