Τσέλσι – Βασιλεία (preview)

Μία παλιά γνώριμη από τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ της περυσινής σεζόν, τη Βασιλεία, θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ η Τσέλσι.



Τσέλσι – Βασιλεία (preview)

Ο τεχνικός των Λονδρέζων, Ζοσέ Μουρίνιο, έχει καταφέρει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με Πόρτο και Ίντερ και θέλει να κάνει το ίδιο και με την Τσέλσι, με την οποία στην προηγούμενη θητεία του είχε φτάσει δύο φορές στα ημιτελικά, τις σεζόν 2004-05 και 2006-07.

Μετά την ήττα με 1-0 από την Έβερτον το περασμένο Σάββατο για την Πρέμιερ Λιγκ, οι «μπλε» θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Το «restart» μπορεί να ξεκινήσει με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στη Βασιλεία και να συνεχιστεί το ερχόμενο Σάββατο με αντίπαλο τη Φούλαμ για το πρωτάθλημα.

Όπως και να χει, μόνο... περίπατος δεν θα είναι για την Τσέλσι η σημερινή αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι έχουν μια παράδοση στο να «χαλάνε» τις ήρεμες βραδιές των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων. Πρόσφατο θύμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2011-12 στη φάση των ομίλων.

Η Βασιλεία έπαιξε δύο παιχνίδια πριν βρεθεί στους ομίλους, κερδίζοντας δύσκολα με συνολικό σκορ 4-3 την Μακάμπι Τελ Αβίβ και σαφώς πιο εύκολα της Λουντογκόρετς με σκορ 6-2 στα πλέι-οφ.

Στο πρωτάθλημα Ελβετίας, το σύνολο του Μουράτ Γιακίν δείχνει τη δύναμή του για ακόμα μία χρονιά, έχοντας έξι νίκες και μόλις μία ήττα, σε σύνολο επτά παιχνιδιών

Αγωνιστικά νέα:

Τσέλσι:

Όλοι παρόντες για την Τσέλσι. Όπως δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο Ζοσέ Μουρίνιο, δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών με αποτέλεσμα να υπολογίζει όλους τους παίκτες.

«Παίζεται» η θέση του στράικερ για τους «μπλε», με Μπα, Τόρες και Ετό να διεκδικούν μία θέση, ενώ σίγουρα βασικοί θα πρέπει να θεωρούνται οι Φράνκ Λάμπαρντ και Όσκαρ. Στο αρχικό σχήμα είναι πολύ πιθανό να βρεθεί ο Αθπιλικουέτα, όπως και ο Μάρκο Φαν Χίνκελ.

Βασιλεία:

Ο τεχνικός της Βασιλείας, Χακάν Γιακίν δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ντιέ και Ελνενί.

Παρόλα αυτά μπορεί να υπολογίζει πολλά στα «βαριά πυροβολικά» της ομάδας, τους Μάρκο Στρέλερ και Μοχάμεντ Σαλά, με τον πρώτο να έχει ήδη πετύχει τέσσερα γκολ, σε πέντε συμμετοχές στο ελβετικό πρωτάθλημα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ – Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Λουίζ, Κόουλ – Φαν Χίνκελ, Λάμπαρντ – Όσκαρ, Σούρλε, Αζάρ – Μπα

Βασιλεία (4-2-3-1): Σόμερ – Ντέγκεν, Σαρ, Ιβάνοφ, Βόσερ – Σάκα, Φράι – Σίο, Ντελγκάδο, Σαλά – Στρέλερ  

5ος Όμιλος

-1η Αγωνιστικη

Σάλκε – Στεάουα Βουκουρεστίου (21:45)

Τσέλσι – Βασιλεία (21:45)