Μαρσέιγ – Άρσεναλ (preview)

Με τα παιχνίδια κόντρα σε Νάπολι και Μπορούσια Ντόρτμουντ να ακολουθούν, η Άρσεναλ ξέρει ότι πρέπει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο «Βελοντρόμ» κόντρα στη Μαρσέιγ για να ξεκινήσει με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, δίχως άγχος για τη συνέχεια.



Μαρσέιγ – Άρσεναλ (preview)

Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτό θέλει να κάνει η Άρσεναλ στη σημερινή (18/9) εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τη Μαρσέιγ.

Οι «κανονιέρηδες» δεν βρέθηκαν και στον ευκολότερο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, με Νάπολι και Ντόρτμουντ να διεκδικούν με τις ίδιες αξιώσεις την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Δεδομένων τον δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, στα επόμενα δύο παιχνίδια κόντρα στους Ιταλούς και τους Βεστφαλούς, στόχος στο σημερινό παιχνίδι είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης.

Η Μαρσέιγ δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος, με τις εμφανίσεις της την περυσινή σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ να είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικές.

Τη φετινή χρονιά ωστόσο, οι Μαρσεγέζοι έχουν μπει με... φόρα στο γαλλικό πρωτάθλημα, έχοντας μόλις μία ήττα στα πρώτα πέντε παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί.

Αγωνιστικά νέα:

Μαρσέιγ:

Η γηπεδούχος Μαρσέιγ θα παραταχθεί κόντρα στην Άρσεναλ σχεδόν πλήρης. Μοναδική απουσία για τους Γάλλους ο κεντρικός αμυντικός, Σουλεϊμάν Ντιαβαρά.

Άρσεναλ:

Μετά το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ με αντίπαλο την Σάντερλαντ, ο Μεσούτ Εζίλ θα κάνει το ντεμπούτο του και στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μαρσέιγ.

Οι απουσίες για την Άρσεναλ είναι πολλές και κάποιες από αυτές αρκετά σημαντικές. Απόντες θα είναι οι Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν και Αμπού Ντιαμπί λόγω τραυματισμού στο πόδι, ο Σάντι Καθρόλα με πρόβλημα στον αστράγαλο και Μικέλ Αρτέτα λόγω ενοχλήσεων στο μηρό.

Στα «πιτς» βρίσκονται ήδη οι Λούκας Ποντόλσκι και Τόμας Ροζίτσκι με προβλήματα στο δικέφαλο, όπως και ο Γιάγια Σανογκό που έχει ενοχλήσεις στην πλάτη.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μαρσέιγ (4-4-2): Μανταντά – Φανί, Μορέλ, Ενκουλού, Λούκας – Ιμουλά, Ρομάο, Βαλμπουενά, Τοβάν – Παγίε, Ζινιάκ

Άρσεναλ (4-2-3-1): Σέζνι – Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκίμπς – Ράμσεϊ, Φλαμινί – Γουόλκοτ, Εζίλ, Γουίλσιρ – Ζιρού