Βαλένθια – Σουόνσι (preview)

Η Βαλένθια στα τελευταία παιχνίδια δεν... βλέπεται. Η Σουόνσι θέλει να εκμεταλλευτεί την παρούσα κατάσταση και θα παλέψει για το καλύτερο στο «Μεστάγια», θέλοντας να ξεκινήσει με το «δεξί» το ταξίδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.



Βαλένθια – Σουόνσι (preview)

Ξεκίνημα με τα... δύσκολα για τη Σουόνσι. Οι «κύκνοι» ταξίδεψαν στην Ισπανία για να αντιμετωπίσουν τη Βαλένθια, με την οποία θα διεκδικήσει κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το τέλος την πρωτιά στον όμιλο, αφού Σεντ Γκάλεν και Κουμπάν δεν φαίνεται να μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Η ομάδα του Μίκαελ Λάουντρουπ αγωνίστηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα κόντρα στη Λίβερπουλ, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, η οποία συνοδεύτηκε με την ισοπαλία με 2-2.

Έχοντας κατακτήσει την περυσινή σεζόν το Λιγκ Καπ, οι «κύκνοι» βρέθηκαν απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Υπό άλλες συνθήκες, η Βαλένθια θα ήταν το απόλυτο φαβορί. Η εικόνα όμως που δείχνει στα τελευταία παιχνίδια δίνει ελπίδες στη Σουόνσι.

Οι «νυχτερίδες» έχουν υποστεί τρεις συνεχόμενες ήττες από Εσπανιόλ, Μπαρτσελόνα και Μπέτις, με συνολικό απολογισμό γκολ 9-4.

Βέβαια το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την ποιότητα που έχει αυτή η ομάδα, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεσπάσει. Το ρόστερ της είναι άκρως ποιοτικό και αποτελείται από παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Αγωνιστικά νέα:

Βαλένθια:

Μπορεί οι «νυχτερίδες» να μην βρίσκονται και στα καλύτερά τους, ωστόσο δεν έχουν την ανησυχία των τραυματισμών. Η ομάδα είναι πλήρης και απέναντι στη Σουόνσι αναμένεται να παραταχθούν οι παίκτες που αγωνίστηκαν και στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στη Ρεάλ Μπέτις.

Σέρχιο Κανάλες, Σοφιάν Φεγκουλί και Αντρές Γουαρδάδο διεκδικούν με αξιώσεις μία θέση στο βασικό σχήμα της Βαλένθια.

Σουόνσι:

Σχεδόν άδειο είναι και το απουσιολόγιο της Σουόνσι. Ο Μίκαελ Λάουντρουπ υπολογίζει και τον Γουιλφρίντ Μπονί, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.

Μοναδικός απών, μία πρώην «νυχτερίδα», ο Πάμπλο Ερνάντες, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δικέφαλο και δεν ταξίδεψε στην Ισπανία.

Πιθανές ενδεκάδες:

Βαλένθια (4-3-3): Άλβες – Περέιρα, Κόστα, Ματιέ, Μπερνάτ – Κανάλες, Παρέχο, Μπανέγκα – Πόστιγκα, Γιόνας, Παμπόν

Σουόνσι (4-3-3): Βόρμ – Ράνχελ, Γουίλιαμς, Φλόρες, Ντέιβις – Μπράιτον, Ντε Γκούζμαν, Σέλβι – Μίτσου, Μπονί, Ράουτλετζ