Τότεναμ – Τσέλσι (preview)

Ένα παιχνίδι που… μετατρέπεται και σε προσωπική κόντρα. Η Τότεναμ υποδέχεται την Τσέλσι στην 6η αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ Λιγκ και οι… κάποτε συνεργάτες, Αντρέ Βίλας – Μπόας και Ζοσέ Μουρίνιο, τίθενται αντιμέτωποι για πρώτη φορά στην καριέρα τους. 



Τότεναμ – Τσέλσι (preview)

Κάποτε, ήταν ένα… δίδυμο που μπορούσε εύκολα να οδηγήσει μια ομάδα σε σημαντικές επιτυχίες.

Τώρα, είναι ο καθένας μόνος του.

Ο Αντρέ Βίλας – Μπόας και ο Ζοσέ Μουρίνιο, όχι μόνο θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά, αλλά θα ξαναμιλήσουν για τα… τυπικά, έπειτα από πάρα πολύ καιρό! Η σχέση τους, υπέστη ολική ρήξη το 2010, όταν ο νυν τεχνικός της Τότεναμ άνοιξε… διάπλατα τα «φτερά» του και ανέλαβε την Πόρτο, με την οποία στο παρελθόν είχε μεγαλουργήσει ο «special one».

Σήμερα, οι δυο πρώην καλοί φίλοι και συνεργάτες θα καθίσουν σε διαφορετικούς πάγκους και θα προσπαθήσουν ο ένας να κερδίσει τον άλλον. Η Τότεναμ, υποδέχεται την Τσέλσι έπειτα από μια αγχωτική νίκη (1-0) επί της Κάρντιφ με γκολ στο φινάλε, ενώ η Τσέλσι, ξεπέρασε δύσκολα με σκορ 2-0 το εμπόδιο της Φούλαμ.

Κι αν υπάρχει κάποια ομάδα που εντυπωσιάζει ανάμεσα στις δύο, αυτή είναι τα «σπιρούνια» που μετρούν οχτώ νίκες σε εννέα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με παθητικό μόλις ενός τέρματος!

Βέβαια, στα ντέρμπι με τους «μπλε», η Τότεναμ δεν έχει τίποτα να επιδείξει, αφού σε 55 κόντρες από το 1990 κι έπειτα σε όλες τις διοργανώσεις, έχει μόλις μια πέντε νίκες έναντι 31 του συνόλου του Μουρίνιο.

Στα αγωνιστικά, ο Βίλας – Μπόας θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα της ομάδας του αρκετούς από αυτούς που ξεκουράστηκαν μεσοβδόμαδα στο παιχνίδι του Λιγκ Καπ απέναντι στην Άστον Βίλα. Διαθέσιμος είναι ο Ρόουζ, από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο Λένον.

Εκτός για τους επόμενους έξι μήνες θα μείνει ο Μάρκο Φαν Χίνκελ για την Τσέλσι έπειτα από τη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο ματς με τη Σουίντον, το βράδυ της Τρίτης, ενώ αμφίβολος είναι και ο Ραμίρεζ.

Πιθανές συνθέσεις:

Τότεναμ (4-2-3-1): Γιορίς – Γουόκερ, Ντόουσον, Βερτόνχεν, Ρόουζ – Παουλίνιο, Ντεμπελέ – Τάουσεντ, Έρικσεν, Σίγκουρντσον – Σολδάδο

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Κόουλ – Μίκελ, Λάμπαρντ – Μάτα, Όσκαρ, Αζάρ - Ετό