Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Μπρομ (preview)

Μετά τη βαριά ήττα που υπέστη με 4-1 από την Μάντσεστερ Σίτι για το πρωτάθλημα και τη μεγάλη νίκη που ακολούθησε με 1-0 επί της Λίβερπουλ για το Λιγκ Καπ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ με μοναδικό στόχο τη νίκη κόντρα στη Γουέστ Μπρομ στο «Ολντ Τράφορντ».



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Μπρομ (preview)

Από το ναδίρ... στο ζενίθ ανέβηκε μέσα σε λίγες μέρες η ψυχολογία των παικτών των «κόκκινων διαβόλων».

Εκεί που το 4-1 στο «Έτιχαντ» δημιούργησε ένα βαρύ κλίμα στις τάξεις της Γιουνάιτεντ, ήρθε η νίκη με 1-0 κόντρα στη Λίβερπουλ, έστω και για το Λιγκ Καπ και επανέφερε τα χαμόγελα και την αισιοδοξία.

Το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες δεν έχει περιθώρια για άλλη απώλεια βαθμών, από τι στιγμή που οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου, με κυριότερους την Άρσεναλ και την Τότεναμ, συνεχίσουν να παίρνουν νίκες.

Οι φιλοξενούμενη Γουέστ Μπρομ πήρε μεγάλη ανάσα μετά τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Σάντερλαντ και ξεκόλλησε έστω και για λίγο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Αναμφίβολα μία νίκη μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» θα ήταν μεγάλη έκπληξη για τους «baggies», οι οποίοι για να βρουν την τελευταία τους επιτυχία στην έδρα της Γιουνάιτεντ, θα πρέπει να ανατρέξουν 35 χρονιά πίσω.

Αγωνιστικά νέα:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα περιμένει την κατάσταση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο τεχνικός της ομάδας, Ντέιβιντ Μόγιες. Ο Ολλανδός ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στους προσαγωγούς εδώ και μία εβδομάδα και οι πιθανότητες να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Σαββάτου είναι μοιρασμένες.

Μοναδικός απών, ο «συνήθης ύποπτος», Ντάρεν Φλέτσερ.

Στο αρχικό σχήμα επιστρέφουν, μετά την απουσία τους από την αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ στα μέσα της εβδομάδας, οι Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Γιάνγκ και Γουέλμπεκ.

Γουέστ Μπρομ:

Στη διάθεση του Στιβ Κλαρκ τέθηκε ο Κλαούντιο Γιάκομπ, μετά από τον τραυματισμό που είχε υποστεί στο πόδι. Αμφίβολοι, αλλά με αρκετές πιθανότητες για να αγωνιστούν είναι οι Νικολά Ανελκά και Βίκτορ Ανιτσέμπε, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα σε αστράγαλο και προσαγωγούς αντίστοιχα.

Μπραν, Βίντρα, Γκέρα, Θόρν και Φόστερ παραμένουν εκτός αποστολής με διαφορετικά προβλήματα τραυματισμών ο καθένας.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-3-3): Ντε Χέα – Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά - Βαλένσια, Κάρικ, Φελαϊνί - Γιάνγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

Γουέστ Μπρομ (4-2-3-1): Μίχιλ, Τζόουνς, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Ρίτζουελ – Γιάκομπ, Μουλούμπου – Αμαλφιτανό, Σεσενιό, Μπραντ – Ανελκά