Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου (preview)

Οι μοναδικοί «υποψήφιοι» της πρώτη θέσης του τέταρτου ομίλου, Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο «Έτιχαντ» με σκοπό να πάρουν κεφάλι στη βαθμολογία και να έχουν το πάνω χέρι εν όψει της συνέχειας.



Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου (preview)

Να «σπάσει» την παράδοση που τον θέλει να μην έχει νικήσει ποτέ τον Πεπ Γκουαρδιόλα, όσο αυτός βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, θέλει ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση, με τους «πολίτες» να παίρνουν τη νίκη με 3-0 στη έδρα τους κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν και τη Μπάγερν να παίρνει τους πρώτους της τρεις βαθμούς με το ίδιο σκορ επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο συλλόγων δεν θα είναι η πρώτη σε φάση ομίλων, αφού πριν από δυο χρόνια Σίτι και Μπάγερν διασταυρώθηκαν ξανά, παίρνοντας μάλιστα από μία νίκη ο καθένας με το ίδιο αποτέλεσμα (2-0).

Αγωνιστικά νέα:

Μάντσεστερ Σίτι:

Σχεδόν πλήρης θα παραταχθεί απέναντί στους πρωταθλητές Ευρώπης η Μάντσεστερ Σίτι. Μοναδική απουσία αυτή του Μάρτιν Ντεμικέλις, ο οποίος αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού από την έναρξη της σεζόν.

Ο Σέρχιο Αγουέρο ξεπέρασε πλήρως τις ενοχλήσεις που είχε, βρισκόταν εκτός αποστολής στο παιχνίδι με την Άστον Βίλα, ωστόσο θα βρίσκεται στα πλάνα του Μανουέλ Πελεγκρίνι για την σημερινή (2/10) κρίσιμη αναμέτρηση.

Μπάγερν Μονάχου:

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, αρκετά ονόματα περιέχει το απουσιολόγιο του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Τιάγκο Αλκάνταρα και Χάβι Μαρτίνεθ, όπως και του Χέλγκερ Μπαντστούπερ, ο οποίος υποφέρει από τραυματισμό στο γόνατο.

Η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού για τη Μπάγερν, Μάριο Γκέτσε βρισκόταν εκτός αγωνιστικής δράσης από το παιχνίδι του Σούπερ Καπ εξ αιτίας ενός τραυματισμού στον αστράγαλο, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βρίσκεται στον πάγκο των Βαβαρών.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Νάστασιτς, Κλισί – Φερναντίνιο, Νάβας, Τουρέ, Νασρί – Τζέκο, Νεγρέδο

Μπάγερν Μονάχου (4-2-3-1): Νόιερ – Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα – Σβάινσταϊγκερ, Κρόος – Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί - Μάτζουκιτς