Γουίγκαν – Μάριμπορ (preview)

Μία ομάδα με σαφώς μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία από την ίδια θα κληθεί να αντιμετωπίσει σήμερα (3/10) στην έδρα της η Γουίγκαν. Στόχος η νίκη για τη φιλοξενούμενη Μάριμπορ, τρίποντο ψυχολογίας θέλουν οι Άγγλοι.



Γουίγκαν – Μάριμπορ (preview)

Η Γουίγκαν λίγους μήνες μετά τον υποβιβασμό της στη Τσάμπιονσιπ, δεν έχει καταφέρει να επανακάμψει, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας.

Στο πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι ήρθε ισόπαλη με 0-0 εκτός έδρας κόντρα στη Ζούλτε Βάρεγκεμ και σήμερα στην έδρα της με αντίπαλο τη Μάριμπορ θα αναζητήσει την πρώτη της νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ, η οποία θα την βοηθήσει περισσότερο ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Μάριμπορ έχει φυσικά μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοιου είδους παιχνίδια, καθώς είναι η τέταρτη φορά που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ωστόσο η Μάριμπορ έχει αντιμετωπίσει σε τέσσερις περιπτώσεις αγγλικέςς ομάδες, εκ των οποίων στις τρεις έχει ηττηθεί και στη μία ήρθε ισόπαλη.

Αγωνιστικά νέα:

Γουίγκαν:

Περισσότερα προβλήματα δεν θα μπορούσε να έχει ο προπονητής της Γουίγκαν, Όουεν Κόιλ. Σχεδόν μισή ενδεκάδα τέθηκε εκτός αποστολής λόγω προβλημάτων τραυματισμών.

Απόντες από το παιχνίδι της Πέμπτης θα είναι οι Ιβάν Ραμί και Γκράντ Χόλτ με πρόβλημα στο πόδι, οι Γκάρι Κάλντγουελ και Μαρκ-Αντουάν Φορτουνέ με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, ο Σον Μαλόνεϊ με πρόβλημα στην πλάτη και τέλος ο τερματοφύλακας Αλί Αλ Χαμπσί με τραυματισμό στον ώμο.

Μάριμπορ:

Οι Σλοβένοι δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα και ταξίδεψαν πλήρεις στο «Νησί». Μάρκος Ταβάρες και Νάσμιρ Φάγιτς θα βρίσκονται στην κορυφή της επιθετικής γραμμής της Μάριμπορ

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουίγκαν (4-3-3): Κάρσον – Σότον, Ρον, Περτς, Μπερνέτ – Γουάτσον, Γούμες, ΜακΆρθουρ – ΜακΚλίν, ΜακΜάναμαν, Ντικό

Μάριμπορ (4-4-2): Χαντάνοβιτς – Ραϊτσεβιτς, Μέγιατς, Τραικόφκι, Τσβιγιάνοβιτς – Μέτζγκα, Μερτέλι, Φιλίποβιτς, Μεντί – Ταβάρες, Φάγιτς