«Σέρβιρε» στο… πάρτι του!

Το… πάρτι ήταν δικό του και σαν σωστός οικοδεσπότης ανέλαβε το… σερβίρισμα! Ο Κρεγκ Μπέλαμι, στο τελευταίο επίσημο εντός έδρας ματς με τη φανέλα της Ουαλίας, ήταν αυτός που έκανε την ασίστ στον Τσερτς για το 1-0 επί της FYROM.



«Σέρβιρε» στο… πάρτι του!

Μπορεί από βαθμολογικής άποψης το ματς στο Κάρντιφ να μην είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά για τους Ουαλούς είχε και… παραείχε, μιας και αυτή ήταν η τελευταία εμφάνιση σε επίσημο ματς μπροστά στο κοινό της χώρας για τον μεγάλο Κρεγκ Μπέλαμι.

Ο άσος της Κάρντιφ μάλιστα φρόντισε να έχει ενεργό ρόλο στο γκολ που χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους, καθώς ήταν αυτός που έκανε την ασίστ στον Τσερτς στο 67ο λεπτό!

Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ, αν ο Ράμσεϊ ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα του πέναλτι στο 85΄.

Με αυτήν τη νίκη η Ουαλία έφτασε τους 9 βαθμούς και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση του 1ου ομίλου, αφήνοντας πλέον εκεί την αποψινή αντίπαλό της.

Το ματς:

Αρκετές καλές στιγμές για να πετύχουν κάποιο γκολ είχαν στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες. Ειδικά στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός του ματς ήταν πολύ καλός, αλλά ούτε ο Τσερτς από πλευράς γηπεδούχων, ούτε οι Νοφέσκι (εξαιρετική ευκαιρία στο 34’) και Ιβανόφσκι από πλευράς φιλοξενούμενων κατάφεραν να βρουν στόχο. Το 0-0 έμεινε αναλλοίωτο μέχρι το φινάλε του πρώτου 45λεπτου, με την Ουαλία να «φωνάζει» για δύο περιπτώσεις πέναλτι πάνω στον Ρόμπσον-Κανού.

Μια… ανάσα από το γκολ έφτασε η Ουαλία πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ωστόσο ο Βον είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Πατσόφσκι! Στο 67’ πάντως η ομάδα του Κρις Κόουλμαν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μετά τον Ράμσεϊ να βρίσκει εξαιρετικά τον Μπέλαμι και αυτός να… σερβίρει στον Τσερτς για το 1-0! Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη που φυσικά άπαντες αφιέρωσαν στον Μπέλαμι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουαλία: Χένεσι, Κόλινς, Γκάντερ, Τέιλορ, Τζον, Κινγκ, Ρόμπσον-Κανού, Βον, Ράμσεϊ, Μπέλαμι, Τσερτς (90+1' Ίστερ)

FYROM: Πατσόφσκι, Νοφέσκι, Σίκοφ, Ντεμίρι (85’ Κοστόφσκι), Ριστόφσκι, Αλιόσκι, Στεπάνοβιτς (75’ Τοφιλόσκι), Ραντέλοβιτς, Πάντεφ, Ιμπραΐμι, Ιβανόφσκι (80’ Τραϊκόφσκι)