Άρσεναλ – Νόριτς (preview)

Με στόχο να διευρύνει το αήττητο σερί της και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ, η Άρσεναλ υποδέχεται στο «Έμιρεϊτς» την φιλόδοξη Νόριτς. «Μέσα» Εζίλ, Καθόρλα και Σανιά.



Άρσεναλ – Νόριτς (preview)

Οι «κανονιέρηδες» έκαναν ένα... διάλειμμα στην ξέφρενη πορεία τους στο πρωτάθλημα λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων και πλέον είναι έτοιμοι να κάνουν «restart», αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στη Νόριτς.

Με τη Λίβερπουλ να βρίσκεται κολλημένη από πίσω της, η Άρσεναλ δεν έχει περιθώρια απώλειας βαθμών αν θέλει να παραμείνει στην κορυφή και πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να πάρει το τρίποντο της νίκης μέσα στο κατάμεστο «Έμιρεϊτς».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Νόριτς δεν έχει κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έχοντας μέχρι στιγμής μόλις δύο νίκες και μία ισοπαλία σε επτά παιχνίδια.

Το επιθετικό πρόβλημα των «καναρινιών» είναι εμφανές και ο τεχνικός της ομάδας, Κρις Χιούτον, ευελπιστεί στη λύση του, ακόμα και σε μία πολύ δύσκολη έδρα, όπως αυτή της Άρσεναλ.

Αγωνιστικά νέα:

Άρσεναλ:

Μειώνονται τα προβλήματα για τον Αρσέν Βενγκέρ και ταυτόχρονα αυξάνεται η ποιότητα της ομάδας. Μεσούτ Εζίλ, Μπακαρί Σανιά και Σάντι Καθόρλα είναι απολύτως έτοιμοι να αγωνιστούν, μιας και οι τραυματισμοί τους αποτελούν παρελθόν, την ώρα που και ο Θίο Γουόλκοτ μπορεί να πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής.

Απόντες από την αναμέτρηση του Σαββάτου θα είναι ο Λούκας Ποντόλσκι με πρόβλημα στον δικέφαλο, ο Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν με τραυματισμό στο πόδι και ο Αμπού Ντιαμπί, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στους συνδέσμους του ποδιού.

Νόριτς:

Με μοναδικό αμφίβολο τον Άντονι Πίλκινγκτον θα ταξιδέψει στο Λονδίνο η Νόριτς.

Ο Ιρλανδός αποκόμισε έναν τραυματισμό στο δικέφαλο όσο βρισκόταν στην αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας του, ωστόσο ο Χιούτον πιστεύει πως θα είναι έτοιμος.

«Συνήθεις ύποπτος» ο Έλιοτ Μπένετ, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι και θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση με την έναρξη του νέου χρόνου.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ (4-2-3-1): Σέζνι – Τζένκινσον, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκίμπς – Αρτέτα, Φλαμινί – Ράμσεϊ, Εζίλ, Γουίλσιρ – Ζιρού

Νόριτς (4-1-4-1): Ράντι – Μάρτιν, Τέρνερ, Μπασόνγκ, Όλσον – Τετέι – Σνόντγκρας, Χάουσον, Φερ, Πίλκινγκτον – Φαν Βολφσβίνγκελ