Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον (preview)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί στο «Ολντ Τράφορντ» την, εντυπωσιακή έως τώρα, Σαουθάμπτον στο πλαίσιο της 8ηςαγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Σέντρα της αναμέτρησης στις 17:00.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον (preview)
Όπως ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους πριν την διακοπή του πρωταθλήματος θέλουν να εκκινήσουν και πάλι οι πρωταθλητές Αγγλίας. Δηλαδή με νίκη…
 
Επιθυμία όλων είναι πάντως αυτήν τη φορά να έρθει με λιγότερο άγχος σε σχέση με το ότι συνέβη στο «Στάδιο του Φωτός» κόντρα στην Σάντερλαντ την περασμένη αγωνιστική. Εκεί δηλαδή που χρειάστηκαν δύο γκολ του Αντνάν Γιανουζάι, ώστε να έρθει… τούμπα το ματς με τις «μαυρόγατες» και να φτάσει τελικά η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες στην κατάκτηση των τριών βαθμών με το τελικό 2-1.
 
Το έργο πάντως των γηπεδούχων αναμένεται να έχει σήμερα αρκετά υψηλό βαθμό δυσκολίας. Και αυτό διότι απέναντί τους έχουν μια ομάδα η οποία έχει εντυπωσιάσει άπαντες με την εκκίνηση που έχει πραγματοποιήσει στη σεζόν.
 
Μετά από επτά αγωνιστικές, η Σαουθάμπτον φιγουράρει μαζί με την Τσέλσι στην 3η θέση του πίνακα και στο -2 από την κορυφή. Έχοντας μάλιστα να δεχτεί γκολ σε ματς Πρέμιερ Λιγκ από τον Αύγουστο, διατηρεί την καλύτερη άμυνα έως τώρα στο πρωτάθλημα με παθητικό μόλις δύο τερμάτων. Πιο πρόσφατο «θύμα» της η Σουόνσι (2-0).
 
Οι «Άγιοι» θέλουν να συνεχίσουν και στο «Ολντ Τράφορντ» τις υψηλές… πτήσεις, μια έδρα όμως που δεν τους «πάει» και πολύ, καθώς η τελευταία τους νίκη σημειώθηκε εκεί τον Ιανουάριο του 1988.
Έκτοτε έχουν ακολουθήσει 18 ματς στα οποία κατάφεραν να αποσπάσουν μόλις δύο ισοπαλίες. Μία και πάλι το 1988 (19/11) και ακόμα μία το 1999…
 
Αγωνιστικά νέα:
 
Ο Ντέιβιντ Μόγιες αναμένεται να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθει από το ιατρικό επιτελείο της Γιουνάιτεντ αν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους Φέρντιναντ και Κλέβερλι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών και δίνουν  μάχη με το χρόνο. Ο έμπειρος αμυντικός έχει πάντως τις πιθανότητες με το μέρος του ώστε να βρεθεί ακόμα και στο αρχικό σχήμα.
 
Στην αντίπερα όχθη, ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε την περασμένη Πέμπτη (17/10), ο Μπόρουτς δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα.
 
Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:
 
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα-Ράφαελ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Έβρά-Φελαϊνί, Κάρικ-Νάνι, Γιανουζάι, Ρούνεϊ-Φαν Πέρσι
 
Σαουθάμπτον (4-4-2): Μπόρουτς-Κλάιν, Λόβρεν, Φοντέ, Σο-Γουανιάμα, Σεϊντερλίν, Λαλάνα, Ντέιβις-Οσβάλντο, Λάμπερτ