Σουόνσι – Σάντερλαντ (preview)

Βαθμολογική ανάσα θέλουν να πάρουν οι Σουόνσι και Σάντερλαντ, οι οποίες τίθενται αντιμέτωπες στις 17:00 στην Ουαλία. Πρώτο παιχνίδι του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο των «μαυρόγατων» μετά την πρόσληψή του.



Σουόνσι – Σάντερλαντ (preview)

Οι επτά βαθμοί της Σουόνσι και ο μόλις ένας της Σάντερλαντ, κάνουν τις δύο ομάδες να έχουν ως μοναδικό στόχο τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι θα ψάξουν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς, έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο τους τον Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος είναι εδώ και αρκετές ημέρες ο αντικαταστάτης του Παόλο Ντι Κάνιο, τη στιγμή που για τους γηπεδούχους το να γευτούν τη χαρά της νίκης μετά από δύο σερί ήττες θα ήταν η ιδανική επανέναρξη στην Πρέμιερ, πριν το παιχνίδι μεσοβδόμαδα κόντρα στην Κούμπαν Κράσνονταρ για το Europa League.

Στον τομέα των αριθμών, οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες τέσσερις φορές σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, από τις οποίες τα τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και το ένα κερδήθηκε από τη Σάντερλαντ με σκορ 2-0 τον Ιανουάριο του 2012, ενώ η Σουόνσι δεν έχει σημειώσει καμία νίκη στα τελευταία της οκτώ εντός έδρας παιχνίδια, κάτι που την θέτει στην πρώτη θέση μιας αρνητικής κατηγορίας. Κύριο μέλημα για τον Μίκαελ Λάουντρουπ θα είναι τα μετόπισθεν και η ανατροπή του αρνητικού σερ που θέλει τους «κύκνους» να δέχονται τουλάχιστον δύο γκολ στα τρία εντός έδρας φετινά τους παιχνίδια, ενώ για τον Πογιέτ πρέπει να βρεθεί λύση να έρθει η νίκη μετά από 11 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς νίκη (3 ισοπαλίες, 8 ήττες).

Αγωνιστικά νέα:

Ο Μίκαελ Λάουντρουπ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με το ρόστερ του, ενώ οι Μάικλ Φορμ, Πάμπλο Ερνάντες και Τζόναθαν ντε Γκουσμάν έχουν επιστρέψει κανονικά μετά από τραυματισμό.

Μοναδικός απόντας από τη Σάντερλαντ θα είναι ο Κι, ο οποίος δεσμεύεται από το συμβόλαιό του να μην παίξει απέναντι στην ομάδα την οποία ανήκει, τη στιγμή που οι Στίβεν Γλέτσερ, Κιράν Γουέστγουντ, Φιλ Μπάρντσλεϊ και Γουές Μπραόυν θέτουν εαυτούς στη διάθεση του Γκουστάβο Πογιέτ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σουόνσι (4-5-1): Φορμ – Ράνχελ, Άματ, Φλόρες, Ντέιβις – Ντάιερ, Κάνιας, Μπρίτον, Ρούτλετζ, Μίτσου – Μπονί

Σάντερλαντ (4-5-1): Γουέστγουντ – Γκάρντνερ, Κεγιάρ, Ο’ Σέι, Κόλμπακ – Λάρσον, Κάτερμολ, Βον, Τζόνσον, Τζιακερίνι - Φλέτσερ