Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Στόουκ (preview)

Να δώσει συνέχεια στη νίκη επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ θα επιδιώξει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ φιλοξενεί τη Στόουκ του Μαρκ Χιουζ. 



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Στόουκ (preview)
«Πονοκέφαλος» για Μόγιες, που θα μάθει την τελευταία στιγμή αν θα έχει στη διάθεσή του τους Φαν Πέρσι, Φέρντιναντ και Βίντιτς, ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει σε Κλέβερλι και Γουέλμπεκ. Σέντρα στο «Ολντ Τράφορντ» στις 17:00.
 
Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν κατάφεραν να πάρουν την εντός έδρας νίκη την περασμένη αγωνιστική κόντρα στη Σαουθάμπτον, με το τελικό 1-1 να τους αφήνει στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον στο -8 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.
 
Μεσοβδόμαδα πάντως οι «κόκκινοι διάβολοι»-αν και έκαναν τα εύκολα… δύσκολα-κατάφεραν να πάρουν τη νίκη (1-0) κόντρα στη Σοσιεδάδ για την 3η «στροφή» των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
Από ισοπαλία εντός έδρας προέρχεται και η Στόουκ, καθώς αλληλοεξουδετερώθηκε στο ματς με την Γουέστ Μπρομ και το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στην αναμέτρηση του «Μπριτάνια» την περασμένη εβδομάδα.
 
Οι «πότερς» παραμένουν στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, μιας και με 8 βαθμούς σε ισάριθμα ματς έως τώρα, βρίσκονται μόλις ένα πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Σαφέστατα υπέρ της Γιουνάιτεντ είναι η παράδοση των αναμετρήσεων των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι μετρούν εννέα σερί νίκες, υποδεχόμενοι τη Στόουκ, με την τελευταία νίκη των φιλοξενούμενων να καταγράφεται το 1976 και την πιο πρόσφατη ισοπαλία τέσσερα χρόνια μετά.
 
Αγωνιστικά νέα:
 
Αρκετά τα προβλήματα για τον Μόγιες. Την τελευταία στιγμή αναμένεται να αποφασιστεί η συμμετοχή των Φαν Πέρσι, Φέρντιναντ και Βίντιτς, οι οποίοι δίνουν μάχη με το χρόνο ώστε να προλάβουν τον αγώνα. Οι πιθανότητες πάντως είναι υπέρ τους. Εκτός αποστολής θα μείνουν οι Κλέβερλι και Γουέλμπεκ.
 
Από την πλευρά του ο Μαρκ Χιουζ, περιμένει το πράσινο φως από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του για την χρησιμοποίηση των Κάμερον και Σόουκρος.
 
Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:
 
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Φελαϊνί, Βαλέντσια, Γιανουζάι, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι
 
Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Χουτ, Σόουκρος, Πίετερς, Ενζονζί, Άνταμ, Άϊρλαντ, Γουόλτερς, Αρναούτοβιτς, Τζόουνς