Σαουθάμπτον – Φούλαμ (preview)

Νίκη για διαφορετικούς στόχους θα επιδιώξουν Σαουθάμπτον και Φούλαμ στην έδρα της πρώτης, με τους γηπεδούχους να θέλουν να κρατήσουν για όσο μπορούν το όνειρο της τετράδας ζωντανό και τους φιλοξενούμενους να επιθυμούν να σκαρφαλώσουν κι άλλο βαθμολογικά, συνεχίζοντας στον δρόμο των επιτυχιών.



Σαουθάμπτον – Φούλαμ (preview)

Σε ένα παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να λήξει με 0-0, αφού έχουν προηγηθεί διαδοχικά ισόπαλες αναμετρήσεις με σκορ 3-3, 2-2 και 1-1, Σαουθάμπτον και Φούλαμ θα επιδιώξουν τη νίκη στο «St. Mary’s Stadium».

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ισοπαλία κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 1-1 -η οποία σταμάτησε το νικηφόρο σερί τους των τριών αγωνιστικών- και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες με όπλο τον κόσμο τους, ώστε να διατηρηθούν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας (ισοβαθμούν με τη Μάντσεστερ Σίτι στους 16 βαθμούς). Το σύνολο του Μαουρίσιο Ποκετίνο μετράει μόλις τρεις ήττες στα τελευταία 20 παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις και με όπλο την άμυνά του (σ.σ μόνη καλύτερη στην Ευρώπη είναι αυτή της αήττητης και πρωτοπόρου του ιταλικού πρωταθλήματος, Ρόμα) θα επιδιώξει το πέμπτο τρίποντό του στη σεζόν.

Στο άλλο μισό του γηπέδου, η Φούλαμ έρχεται με πατημένο το γκάζι μετά τις νίκες κόντρα σε Κρίσταλ Πάλας (4-1) και Στόουκ (1-0), ευελπιστώντας πως θα κάνει την τρίτη σερί νίκη της από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του2012 (είχε νικήσει τις Στόουκ, ΚΠΡ, Γουλβς) και θα ξεφύγει κι άλλο από τις τελευταίες θέσεις. Μάλιστα θα το κάνει ακριβώς με τη συμπλήρωση 78 χρόνων από την τελευταία νίκη της κόντρα στους «αγίους» σε αγώνα πρωταθλήματος (2-1, Division two, 26 Οκτωβρίου 1935), έχοντας –όπως αναμένεται- τον Ντάρεν Μπεντ ως βασικό στη γραμμή κρούσης και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ λίγα μέτρα πίσω του.

Αγωνιστικά νέα:

Χωρίς τον Στίβεν Ντέιβις, που τραυματίστηκε μεσοβδόμαδα, θα πρέπει να αγωνιστεί η Σαουθάμπτον, με τον Μαουρίσιο Ποκετίνο να έχει όλους τους υπόλοιπους στη διάθεσή του.

Από την άλλη πλευρά ο Μπράιαν Ρουίς δύσκολα θα μπορέσει να αγωνιστεί, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πλάτη.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σουαθάμπτον (4-4-2): Μπόρουτς – Κλάιν, Φόντε, Λόβρεν, Σο – Λαλάνα, Γουανιάμα, Σνάιντερλιν , Ροντρίγκες – Οσβάλντο, Λάμπερτ

Φούλαμ (4-5-1): Στεκέλενμπουργκ – Ρίτερ, Αμορεμπιέτα, Χάνγκελαντ, Ρίτσαρντσον – Κατσάνικλιτς, Σίντγουελ, Πάρκερ, Κασάμι, Μπερμπάτοφ - Μπεντ