Άρσεναλ – Λίβερπουλ (preview)

Η μια, βρίσκεται στην κορυφή, χωρίς να το περίμενε κανείς. Η άλλη, έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα και δείχνει ικανή να βρεθεί ξανά στην πρώτη τετράδα. Άρσεναλ και Λίβερπουλ έχουν κλέψει τις εντυπώσεις στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και κοντράρονται στο «Έμιρεϊτς» για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.



Άρσεναλ – Λίβερπουλ (preview)

Με μόλις μια ήττα και μάλιστα στην πρεμιέρα από την Άστον Βίλα, το «τρένο» του Αρσέν Βενγκέρ συνεχίζει απτόητο και αήττητο εδώ και οχτώ «στροφές», επιδεικνύοντας τη δύναμή του και την… τρέλα για τον φετινό τίτλο.

Παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς με τους τραυματίες και τις απουσίες που καλείται ν’ αντιμετωπίσει η ομάδα, η Άρσεναλ έχει καταφέρει να ενθουσιάσει ακόμα και τον πιο αισιόδοξο οπαδό της. Η προσθήκη του Μεσούτ Εζίλ και ο καταπληκτικός Ολιβιέ Ζιρού, είναι οι μπροστάρηδες της πορείας που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής ο λονδρέζικος σύλλογος, την ώρα που και ο Βενγκέρ δηλώνει πλέον ότι έχει μάθει πολλά περισσότερα για την ομάδα του μετά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε πέρυσι. Οι «κανονιέρηδες» αποκλείστηκαν από το Λιγκ Καπ μετά το 2-0 από την Τσέλσι, αλλά… δεν τους ενδιαφέρει και πολύ.

Και η Λίβερπουλ από την πλευρά της, μετράει μόλις μια ήττα μέχρι στιγμής στην Πρέμιερ και μια ισοπαλία περισσότερη από την Άρσεναλ, την έχει φέρει στο -2 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εκεί όπου βρέθηκε για λίγες μέρες νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Ο Μπρένταν Ρότζερς βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να έχει τους Στάριτζ και Σουάρες σε εξαιρετική κατάσταση, φορτώνοντας τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ, ενώ, με ηγέτη τον Στίβεν Τζέραρντ, όλο το υπόλοιπο σύνολο λειτουργεί πολύ σωστά. Οι «κόκκινοι», προέρχονται από το 4-1 επί της Γουέστ Μπρομ και μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους για φέτος, πηγαίνοντας στο «Έμιρεϊτς» για να πάρουν αποτέλεσμα και να στείλουν… ηχηρό μήνυμα σε όλους τους αντιπάλους τους, όπως ανέφερε και ο Τζόρνταν Χέντερσον.

Στα αγωνιστικά, ο Μικέλ Αρτέτα είναι και πάλι διαθέσιμος έχοντας εκτίσει τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του, εκτός παραμένει ο Φλαμινί, όπως και ο Σέρζε Γκνάμπρι. Πολύ πιθανή είναι η επιστροφή του Φελίπε Κουτίνιο για τη Λίβερπουλ, έπειτα από έξι εβδομάδες απουσίας. Εκτός με πρόβλημα στο γόνατο έμεινε ο Χοσέ Ενρίκε.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ (4-2-3-1): Σέζνι – Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς – Αρτέτα, Ράμσεϊ – Γουίλσιρ, Εζίλ, Καθόρλα – Ζιρού

Λίβερπουλ (3-5-2): Μινιολέ – Τουρέ, Σκρτελ, Σακό – Τζόνσον, Τζέραρντ, Χέντερσον, Λούκας, Σισοκό – Σουάρεζ, Στάριτζ