Σε ρόλο...μονομάχου

Ανεβαίνει τον δικό της…γολγοθά, όμως η Κάρντιφ έχει καταφέρει να παραμείνει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος εδώ και δύο μήνες, καταλαμβάνοντας υποψήφια θέση για τα πλέι-οφ στο τέλος της περιόδου. Όλα αυτά, είναι απίστευτο επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο σύλλογο υπάρχουν απαιτήσεις στα πρότυπα ισπανικών συλλόγων, όπως αναφέρει ο προπονητής, Ντέιβ Τζόουνς.



Σε ρόλο...μονομάχου

Η ομάδα που από τα Χριστούγγενα και έπειτα, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών αλλά και απουσιών λόγω ίωσης, σημείωσε δύο νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια και δεν έχει πραγματοποιήσει καμία μεταγραφή από το καλοκαίρι. Ωστόσο έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια της, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή της, Ντέιβ Τζόουνς: «Χάνεις δύο παιχνίδια σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος και είναι σαν να γκρεμίζεις τα πάντα. Υπάρχουν οι απαιτήσεις του επιπέδου της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης. Έχουμε μικρό ρόστερ και δεν έχουμε δυναμώσει. Τα εύσημα πάνε στους ποδοσφαιριστές, αφού ο κόσμος έχει ξεχάσει ότι δεν έχουμε πραγμαοποιήσει καμία μεταγραφή από το καλοκαίρι και για μένα είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι παίκτες έχουν μείνει για τόσο μεγάλο χρόνικο διάστημα».

Η Κάρντιφ φιλοξενεί σήμερα την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, μία εκ των ομάδων που κηνυγούν την έκτη θέση της βαθμολογίας, την οποία κατάταξη προσπαθεί να υπερασπιτεί όσο το δυνατόν καλύτερα, η ομάδα του Τζόουνς. Ο ίδιο είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια, αφού περιμένει αρκετές επιστροφές παικτών, αλλά ξεκαθαρίζει πως θα γίνει μάχη για τα πλεί-οφ: «Τίποτα δεν έχει κριθεί. Αρχίζουμε και βλέπουμε φως στο τούνελ με τις επιστροφές παικτών, αφού θα μας δώσουν δύναμη. Υπάρχουν άλλες δέκα ομάδες που μας καταδιώκουν. Όλα τα επόμενα παιχνίδια είναι κρίσιμα».