Δικό του domain το Λονδίνο

Την κατάληξη “.london” μπορούν να χρησιμοποιούν από εδώ και στο εξής όσοι διαθέτουν ιστοσελίδες και εδρεύουν στη βρετανική πρωτεύουσα. 



Δικό του domain το Λονδίνο

Μια μητρόπολη όπως το Λονδίνο έχει τα πάντα. Τώρα η πρωτεύουσα της Βρετανίας διαθέτει και το δικό της domain name!

Υπολογίζεται πως χιλιάδες επιχειρήσεις θα σπεύσουν να αντικαταστήσουν την κατάληξη .co.uk ή .com με το .london, όταν ξεκινήσει η διάθεση των νέων διευθύνσεων την άνοιξη, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον ερχόμενο Ιούλιο.

«Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις του Λονδίνου για δική τους προώθηση, αλλά και της πόλης σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κιτ Μολτχάουζ στο πλαίσιο της υπογραφής της σχετικής σύμβασης με την ICANN (που διαχειρίζεται παγκοσμίως τα domain names).

Οι τιμές αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 20 λίρες και να φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα για διευθύνσεις που θα έχουν μεγάλη ζήτηση όπως το hotels.london ή το restaurant.london.

Για διάστημα κάποιων μηνών οι εταιρείες που έχουν ήδη διευθύνσεις θα έχουν τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν και τις αντίστοιχες με την κατάληξη .london και μετά την περίοδο αυτή θα τεθούν προς πώληση οι διαθέσιμες.

Στον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες πόλεις όπως η Νέα  Υόρκη, το Παρίσι, το Βερολίνο και η Βιέννη.