Άρσεναλ – Σαουθάμπτον (preview)

Διπλός κίνδυνος για την Άρσεναλ στη 12η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «κανονιέρηδες» υποδέχονται την εξαιρετική Σαουθάμπτον στο «Έμιρεϊτς» και ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα, όχι μόνο θα σημάνει απώλεια βαθμών, αλλά ενδεχομένως και απώλεια της κορυφής της βαθμολογίας!



Άρσεναλ – Σαουθάμπτον (preview)

Οι «κανονιέρηδες» πραγματοποιούν πορεία πρωταθλητισμού τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αλλά πλέον, αισθάνονται την… ανάσα των παικτών της Λίβερπουλ. Η ήττα (1-0) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» πριν τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, μείωσε τη διαφορά των Λονδρέζων από τους «κόκκινους» στους δύο βαθμούς και πλέον… έρχεται το άγχος. Η ομάδα του Βενγκέρ ξέρει πως η Σαουθάμπτον δεν θα είναι καθόλου εύκολη αντίπαλος κι ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα, μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες.

Οι «Άγιοι», έχουν καταφέρει να βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 11 αγωνιστικές και πολύ περισσότερο, έχουν αποδείξει πως είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο έχει στη διάθεσή του ένα εξαιρετικό σύνολο από το οποίο πλέον επωφελείται σε μεγάλο βαθμό και η εθνική ομάδα της Αγγλίας και στο «Έμιρεϊτς», η Σαουθάμπτον θα πάει γεμάτη αυτοπεποίθηση. Προέρχεται από μια πολύ άνετη νίκη (4-1) επί της Χαλ και έχοντας γνωρίσει μόλις δύο ήττες στη σεζόν, συνεχίζει να προκαλεί τον θαυμασμό των φιλάθλων.

Ο Αρσέν Βενγκέρ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει ξανά έπειτα από δύο μήνες τον Θίο Γουόλκοτ, ενώ και ο Περ Μερτεσάκερ είναι ξανά διαθέσιμος, έχοντας χάσει το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ λόγω ίωσης. Εκτός λόγω συμπλήρωσης του ορίου καρτών ο Φλαμινί, αμφίβολος ο Ροσίτσκι.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Γκαστόν Ραμίρεζ θα περάσει από τεστ ετοιμότητας την τελευταία στιγμή, έτοιμος αναμένεται να είναι και ο Ντάνι Οσβάλντο μετά την περιπέτεια με την αλλεργία που πέρασε. Εκτός με πρόβλημα στον αστράγαλο ο Κορκ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ (4-2-3-1): Σέζνι – Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς – Αρτέτα, Γουίλσιρ – Ράμσεϊ, Εζίλ, Καθόρλα – Ζιρού

Σαουθάμπτον (4-2-3-1): Μπόρουτς – Κλάιν, Φοντέ, Λόβρεν, Σο – Γουανιάμα, Σνάιντερλιν – Γουόρντ Πρόουζ, Λαλάνα, Ροντρίγκεζ - Λάμπερτ