Στόουκ – Σάντερλαντ (preview)

Η βαθμολογική του θέση είναι τέτοια που δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση για τους λόγους που οι Στόουκ και Σάντελαντ θέλουν οπωσδήποτε το «τρίποντο» στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.



Στόουκ – Σάντερλαντ (preview)

Οι «πότερς» υποδέχονται τις «μαυρόγατες» στο «Μπριτάνια», ισοβαθμώντας με τη Φούλαμ στους 10 πόντους και υπερέχοντας στη διαφορά τερμάτων, πράγμα που τους επιτρέπει να βρίσκονται πάνω από τις θέσεις που στο φινάλε της σεζόν οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ.

Το σύνολο του Μαρκ Χιουζ, κατάφερε πριν από δύο εβδομάδες να φύγει με την ισοπαλία (3-3) από την έδρα της Σουόνσι σκοράροντας στο έκτο (!) λεπτό των καθυστερήσεων και σήμερα, θα αναζητήσει μόλις τη δεύτερη εντός έδρας νίκη! Το «Μπριτάνια» δεν είναι πλέον το… φρούριο που θα ήθελε η Στόουκ, όμως οι τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας είναι τέτοιες που αρχίζουν να κάνουν λίγο πιο αισιόδοξους τους οπαδούς της.

Η αναγεννημένη Σάντερλαντ του Γκουστάβο Πογιέτ πέτυχε κάτι εξαιρετικό πριν από δύο εβδομάδες, επικρατώντας με σκορ 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι! Με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να παραδέχονται πως ο νέος τεχνικός έχει φέρει άλλον, πολύ καλύτερο αέρα στα αποδυτήρια, οι «μαυρόγατες» θέλουν αρχικά να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη και να κάνουν αργά και σταθερά βήματα προς τη βελτίωσή τους και την αναρρίχηση στον βαθμολογικό πίνακα!

Από την ημέρα που ανέλαβε ο Πογιέτ, ο σύλλογος μετράει νίκες επί των Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ έχει ηττηθεί από τη Χαλ. Έχει μάλιστα και μια νίκη – πρόκριση στο Λιγκ Καπ εις βάρος της Σαουθάμπτον. Σήμερα, η ομάδα δεν θα έχει τους Ντοσένα και Κάτερμολ που είναι τιμωρημένοι, ενώ αυξημένες πιθανότητες συμμετοχής έχει ο Γουες Μπράουν.

Για τη Στόουκ, ο Γκλεν Γουέλαν είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, επιστρέφοντας υγιής μετά το μυϊκό πρόβλημα που αντιμετώπισε.

Πιθανές ενδεκάδες:

Στόουκ (4-4-1-1): Μπέγκοβιτς – Κάμερον, Σόουκρος, Χουτ, Πίετερς – Αρναούτοβιτς, Ενζονζί, Άιρλαντ, Εθέρινγκτον – Γουόλτερς – Κράουτς

Σάντερλαντ (4-5-1): Μανόνε – Σελούτσκα, Μπράουν, Ο’Σέι, Μπάρντσλεϊ – Τζόνσον, Κόλμπακ, Κι, Λάρσον, Τζακερίνι - Φλέτσερ