Κάρντιφ – Άρσεναλ (preview)

Να της γίνει μάθημα το στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη εβδομάδα, θέλει η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Άρσεναλ, η οποία στοχεύει στη νίκη κόντρα στην Κάρντιφ στο «Κάρντιφ Σίτι Στάντιουμ» για να παραμείνει στην κορυφή.



Κάρντιφ – Άρσεναλ (preview)

Στην Κάρντιφ φαίνεται πως ταιριάζουν τα εντός έδρας ματς με αντιπάλους μεγάλες ομάδες, αφού έχει καταφέρει να νικήσει τόσο την Μάντσεστερ Σίτι, όσο και τη Σουόνσι στο τοπικό ντέρμπι, ενώ απέσπασε την ισοπαλία από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «bluebirds» βρίσκονται στη 15η θέση της βαθμολογίας, με μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τις ομάδες που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη.

Η Άρσεναλ αντιθέτως, βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με ένα «μαξιλαράκι» τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο και έχει την ευκαιρία με νίκη κόντρα στην Κάρντιφ να αυξήσει τη διαφορά, έστω και προσωρινά, στους επτά βαθμούς.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, η επιστροφή του άσου των «κανονιέρηδων», Άαρον Ράμσεϊ στην παλιά του ομάδα, εκεί όπου αγωνιζόταν πριν κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και μεταπηδήσει στην Άρσεναλ.

Αγωνιστικά νέα:

Κάρντιφ:

Επιστροφή στη δράση θα έχει κατά πάσα πιθανότητα ο Αντρέας Κορνίλιους, μετά από 10 εβδομάδες απραξίας λόγω ενός τραυματισμού στον αστράγαλο.

Στη διάθεση του Μάλκι Μακάι αναμένεται να είναι και ο Γκάρι Μεδέλ, από τη στιγμή που γλύτωσε την τιμωρία μετά την αντιεπαγγελματική ενέργειά του στον Μαρουάν Φελαϊνί.

Άρσεναλ:

Τον Κιέραν Γκιμπς, ο οποίος ήταν απών από την αναμέτρηση με την Μαρσέιγ λόγω ίωσης, θα μπορεί να υπολογίζει ο Αρσέν Βενγκέρ.

Πολλές είναι πιθανότητες για τον Θίο Γουόλκοτ να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα, ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν αγωνιστούν από την αρχή και οι Μικέλ Αρτέτα και Σάντι Καθόρλα.

Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν και Αμπού Ντιαμπί παραμένουν απόντες, ενώ ο Ποντόλσκι πάρα το γεγονός ότι επέστρεψε στις προπονήσεις, δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Πιθανές ενδεκάδες:

Κάρντιφ (4-5-1): Μάρσαλ – Τέιλορ, Κόκερ, Τέρνερ, Κατρίν – Μεδέλ, Γουίτινγχαμ, Μουτς, Κάουι, Οντεμβίγκι – Κάμπελ

Άρσεναλ (4-2-3-1): Σέζνι – Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ – Ράμσεϊ, Φλαμινί – Γουίλσιρ, Εζίλ, Ροζίτσκι – Ζιρού