Άστον Βίλα - Σάντερλαντ (preview)

Η μεν αήττητη από τις αρχές του μήνα, η δε αναγεννημένη. Η Άστον Βίλα υποδέχεται την Σάντερλαντ για την 13η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και αμφότερες θέλουν να μην φανεί «γρουσούζικη», διατηρώντας την ανοδική τους πορεία τελευταία. 



Άστον Βίλα - Σάντερλαντ (preview)

Μπορεί στο «Βίλα Παρκ» να μην περιμένουμε το ντέρμπι του σαββατοκύριακου, αλλά και για τις δύο ομάδες είναι κρίσιμο το παιχνίδι, όπου καλούνται να πιστοποιήσουν την καλή τους κατάσταση.

Οι «χωριάτες» αγνοούν την ήττα εδώ και τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα κι ενώ προέρχονται από τη μίνι ανατροπή απέναντι στην Γουέστ Μπρομ, όπου αν και βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω, κατάφεραν να «τσιμπήσουν» το βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι, έχουν φτάσει στους 15 πόντους και θέλουν τη νίκη για να βρεθούν (και με συνδυασμό αποτελεσμάτων) στην πρώτα δεκάδα και να νιώθουν ακόμα πιο άνετοι.

Ουσιαστικά προβλήματα για τον προπονητής της Βίλα, Πολ Λάμπερτ δεν υπάρχουν, αφού έχει μάθει να... ζει με τις απουσίες των Μπένετ, Ενζόγκμπια και Οκορέ, που παραμένουν τραυματίες, ενώ κανονικά θα βρίσκεται στη διάθεσή του ο Λούνα, παρά τις κάποιες ενοχλήσεις που είχε τελευταία.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», η Σάντερλαντ ναι μεν προέρχεται από ήττα απέναντι στην Στόουκ, όπου υπάρχουν και σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία λόγω της «άδικης» αποβολής του Μπράουν, ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορεί να διαγράψει τις τελευταίες επιτυχίες της ομάδας και τη συμβολή του Γκουστάβο Πογιέτ στην αλλαγή του κλίματος από τη στιγμή που ανέλαβε. Οι «μαυρόγατες» παραμένουν στον πάτο της Πρέμιερ Λιγκ με μόλις επτά βαθμούς, αλλά δείχνουν –πλέον- ικανοί να αλλάξουν τα δεδομένα!

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος μέρος, κανονικά θα παίξει ο Μπράουν αφού «σβήστηκε» η τιμωρία του, ενώ εξίσου επιστρέφουν και οι Κάτερμολ, Ντοσένα που εξέτισαν.  Αντιθέτως, δεν είναι ακόμα έτοιμος ο τερματοφύλακας, Γουέστγουντ, με τον Μανόνε να διατηρείται κάτω από την εστία, ενώ εκτός είναι και ο Κουεγιάρ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άστον Βίλα: Γκούζαν, Μπακούνα, Φλάαρ, Μπέικερ, Κλαρκ, Γουέστγουντ, Ελ Αχμάντι, Τόνεφ, Αγκμπονλαχόρ, Βέιμαν, Μπεντεκέ

Σάντερλαντ: Μανόνε, Μπάρντσλεϊ, Ο’ Σέι, Μπράουν, Ντοσένα,  Κι, Κάτερμολ, Τζόνσον, Λάρσον, Τζακερίνι, Φλέτσερ