Κανείς δεν αποκλείστηκε ποτέ από μία κλήρωση…
Ο Ρόι Χότζον επέμενε πως δεν τον ένοιαζε με ποιόν θα παίξει η Αγγλία, αλλά το που. Τελικά η κλήρωση όχι μόνο δεν του έκανε κάποια χάρη, αλλά του έβαλε δύσκολα από το ξεκίνημα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Ο τεχνικός της Αγγλίας προτιμούσε να μην παίξει στο Μανάους, στην καρδιά του Αμαζονίου όπου η ζέστη είναι υψηλή και η υγρασία αφόρητη ακουμπώντας το 98%. Ωστόσο από τα χέρια του Σερ Τζεφ Χαρστ προέκυψε ότι χειρότερο: όχι μόνο βγήκε ματς στην πρεμιέρα εκεί, αλλά αντίπαλος θα είναι μία από τις πιο δύσκολες ομάδες, η Ιταλία, την οποία δεν έχουν κερδίσει ποτέ σε τελική φάση! Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς πως στον ίδιο όμιλο θα βρίσκεται η νικήτρια του Κόπα Λιμπερταδόρες του 2011, Ουρουγουάη, καταλαβαίνει κανείς πόσο ψηλά μπαίνει ο πήχης.
Βέβαια κανείς ποτέ δεν προκρίθηκε, ούτε αποκλείστηκε από μία κλήρωση, πολύ δε περισσότερο σε ένα Μουντιάλ. Το 2010 την απέραντη ευφορία που ακολούθησε η κλήρωση με την Αλγερία, τις ΗΠΑ και τη Σλοβενία την συνόδεψε η απόλυτη απογοήτευση μετά τις αναιμικές εμφανίσεις στον όμιλο και τη τελική συντριβή από τη Γερμανία στα νοκ άουτ.
Αντίθετα τους χαμηλούς τόνους στο ΕURO πριν 18 μήνες τους ακολούθησε μία συμπαθητική εικόνα όπου αν δεν συνοδευόταν το 0-0 με την Ιταλία στα προημιτελικά από μία ακόμη ήττα στα πέναλτι θα ήταν μία απόλυτα πετυχημένη παρουσία!
Φυσικά επειδή κάποιοι στην Αγγλία είχαν αρχίσει να μιλάνε ακόμη και για κατάκτηση του Κυπέλλου επειδή νίκησαν το Μαυροβούνιο και την Πολωνία τον Οκτώβριο, καλό κάνει η προσγείωση με τις δύο ήττες στα φιλικά με Χιλή και Γερμανία και η δύσκολη κλήρωση. Γιατί κρατά τους πάντες σε εγρήγορση. Και ποτέ κανείς δεν βγήκε χαμένος κρατώντας πριν από μία μεγάλη διοργάνωση χαμηλούς τόνους!
Η Αγγλία αν προκριθεί ήδη θα έχει κάνει μία μίνι επιτυχία για τα τωρινά στάνταρ της. Και από εκεί και ύστερα όλα είναι θέμα καλών βραδιών. Όμως πρώτα από όλα αυτό που θα μετρήσει είναι το να μην έχει ο Χότζον τυχόν απώλειες παικτών που είναι κλειδιά. Και αυτό θα είναι ένα πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα.