Άρσεναλ – Τσέλσι (preview)

Με «φόντο» την πρώτη θέση της βαθμολογίας, Άρσεναλ και Τσέλσι θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους στο λονδρέζικο ντέρμπι, σε μία από τις ποιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.



Άρσεναλ – Τσέλσι (preview)

Δύο από τις ποιο συμπαγείς ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ θα δώσουν τη δική τους μάχη στο «Έμιρεϊτς».

Με τη Λίβερπουλ να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας ωστόσο ένα παιχνίδι περισσότερο, Άρσεναλ και Τσέλσι θέλουν μόνο τη νίκη ώστε να μην δώσουν την ευκαιρία στους «κόκκινους» να κάνουν Χριστούγεννα ως πρωτοπόροι.

Μπορεί τα ρεκόρ και οι παραδώσεις να μην είναι υπέρ της Άρσεναλ, ωστόσο η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, με εξαίρεση το παιχνίδι κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί επάξια κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο.

Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με ισοπαλία κόντρα στην Έβερτον και ήττα κόντρα στη Σίτι. Τρίτο διαδοχικό αποτέλεσμα χωρίς νίκη, η Άρσεναλ έχει να πραγματοποιήσει από τον Γενάρη του 2013 και ήταν κόντρα στην Τσέλσι!

Οι «μπλε», με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο τους, δεν έχουν ηττηθεί ακόμα από τους συμπολίτες τους, έχοντας πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Γενικότερα, η Τσέλσι έχει νικήσει τα οχτώ και έχει χάσει μόλις τα δύο, από τα έντεκα τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει κόντρα στην Άρσεναλ.

Αγωνιστικά νέα:

Άρσεναλ:

Χωρίς τον Λοράν Κοσιελνί ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Άρσεναλ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι θα παρατάξει την ομάδα ο Αρσέν Βενγκέρ, με τον Τόμας Βερμάλεν να είναι ο αντικαταστάτης του.

Απών θα είναι και ο Τζακ Γουίλσιρ, ο οποίος θα εκτίσει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές που τιμωρήθηκε από την FA, λόγω της απρεπής τιμωρίας που έκανε στους οπαδούς της Σίτι.

Τα μόνα καλά νέα για τους «κανονιέρηδες» είναι η επιστροφή του Λούκας Ποντόλσκι στην αγωνιστική δράση μετά την πολύμηνη απουσία του.

Τσέλσι:

Στον αντίποδα, η Τσέλσι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και όλοι οι παίκτες της ομάδας είναι στη διάθεση του Ζοσέ Μουρίνιο.

Στο βασικό σχήμα αναμένεται να είναι και πάλι ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα, όπως και ο Χουάν Μάτα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ (4-2-3-1): Σέζνι – Γκίμπς, Βερμάλεν, Μερτεσάκερ, Σανιά – Φλαμινί, Ράμσεϊ – Καθόρλα, Εζίλ, Γουόλκοτ – Ζιρού

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ – Αθπιλικουέτα, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς – Μίκελ, Ραμίρες – Αζάρ, Όσκαρ, Μάτα – Τόρες