Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ (preview)

Η μία έχει κερδίσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος. Η άλλη βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με τέσσερις σερί νίκες στα τελευταία ματς. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ κοντράρονται στο «Etihad» στο μεγάλο βαθμολογικό ντέρμπι της Boxing Day, με φόντο την πρωτιά. Σέντρα στις 19:30.



Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ (preview)

Τις πιο δύσκολες γιορτές των τελευταίων ετών θα κάνουν Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, οι οποίες αναμετρόνται στο «Etihad» σε ένα ντέρμπι που ο νικητής, εφόσον υπάρξει, παίρνει ένα σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια της μεγάλης κούρσας της Πρέμιερ Λιγκ.

Από τη μία, η γηπεδούχος Σίτι, η οποία έχει μετατρέψει σε φρούριο το γήπεδό της, αφού έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος εκεί. Από την άλλη η Λίβερπουλ του Λουίς Σουάρες που δεν σταματάει να βρίσκει δίχτυα και από μία τρίτη οπτική γωνία, οι υπόλοιπες ομάδες της «πρώτης ταχύτητας» που περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο βαθμολογικό ντέρμπι!

Στο κομμάτι της προϊστορίας και των στατιστικών, τα έξι από τα τελευταία εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος ανάμεσα στους δύο συλλόγους έχουν λήξει ισόπαλα, με τους «πολίτες» να κερδίζουν δύο και τους «κόκκινους» ένα. Επιπλέον, τις δύο τελευταίες σεζόν οι γηπεδούχοι απέτυχαν να κερδίσουν σε ματς της Boxing Day, τη στιγμή που ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ έχει να κερδίσει σε ανάλογη ημερομηνία από το 2009.

Αγωνιστικά νέα:

Η Μάντσεστερ Σίτι παραμένει χωρίς τους τραυματίες Σέρχιο Αγουέρο, Ματία Νάστασιτς, Πάμπλο Ζαμπαλέτα και Μίκα Ρίτσαρντς, τη στιγμή που ο Στέβαν Γιόβετιτς εξακολουθεί να είναι αμφίβολος, έχοντας χάσει και το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Φούλαμ με ίωση.

Από την άλλη, η Λίβερπουλ δεν μπορεί να υπολογίζει για ακόμη μία αγωνιστική στους Στίβεν Τζέραρντ, Ντάνιελ Στάριτζ, Χοσέ Ενρίκες και Σεμπάστιαν Κόατες, ενώ όπως και στην περίπτωση της Σίτι, οι «κόκκινοι» θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για το αν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Τζον Φλάναγκαν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ – Κλισί, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ – Φερναντίνιο, Τουρέ – Νάβας, Σίλβα, Νασρί - Νεγρέδο

Λίβερπουλ (4-3-3): Μινιολέ – Τζόνσον, Σακό, Σκρτέλ, Φλάναγκαν – Άλεν, Λούκας, Χέντερσον – Κουτίνιο, Σουάρες, Στέρλινγκ