Νιούκαστλ – Στόουκ (preview)

Σε τροχιά... Ευρώπης θέλει να παραμείνει η Νιούκαστλ, η οποία καλείται να περάσει το εμπόδιο της Στόουκ στο «St James' Park» για την Boxing Day της Πρέμιερ Λιγκ, για να συνεχίσει να βλέπει ψηλά.



Νιούκαστλ – Στόουκ (preview)

Οι «καρακάξες» έχουν νικήσει στα έξι, από τα τελευταία τους οχτώ παιχνίδια, ανάμεσα στα οποία και κόντρα στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Τότεναμ.

Η καλή αγωνιστική παρουσία της Νιούκαστλ, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα την έχουν φέρει στην 6η θέση της βαθμολογίας, μόλις τέσσερις βαθμούς μακριά από την τετράδα και έξι από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Τη φετινή σεζόν, το σύνολο του Άλαν Πάρντιου έχει ηττηθεί μόλις μία φορά στο «St James' Park». Μάλιστα, άμα νικήσει τη Στόουκ στην αναμέτρηση της Πέμπτης, θα είναι η 200η νίκη της Νιούκαστλ στην έδρα της, στα μεγάλα «σαλόνια»

Η Στόουκ από την άλλη, βρίσκεται στα μέσα του βαθμολογικού πίνακα, την ώρα που μετράει ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς ήττα.

Η εκτός έδρας φόρμα της ωστόσο δεν την... κολακεύει, αφού στα τελευταία έξι παιχνίδια μακριά από το «σπίτι» της δεν έχει νίκη, ενώ συνολικά έχει πάρει το τρίποντο μόνο μία φορά.

Αγωνιστικά νέα:

Νιούκαστλ:

Τιμωρημένος για την αναμέτρηση με τη Στόουκ είναι ο Τσείκ Τιοτέ, ο οποίος συμπλήρωσε πέντε κίτρινες κάρτες στο ματς κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Απών θα είναι και ο Γιόνας Γκουτιέρεζ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στη γάμπα.

Στόουκ:

Τον Στέφαν Άιρλαντ μπορεί να υπολογίζει και πάλι ο Στιβ Μπρους, μετά την απουσία του στο παιχνίδι κόντρα στην Άστον Βίλα.

Στα «πιτς» αντιθέτως θα βρίσκεται ο Ρόμπερτ Χουτ, ο οποίος αναρρώνει από την εγχείρηση στο πόδι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Νιούκαστλ (4-4-2): Κρουλ – Ντεμπισί, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Σαντόν – Γκουφράν, Καμπάιγ, Ανίτα, Σισοκό – Αμεόμπι, Ρεμί

Στόουκ (4-5-1): Μπέγκοβιτς – Κάμερον, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίτερς – Γουόλτερς, Ενζόνζι, Αρναούτοβιτς, Γουίλαν, Άιρλαντ – Κράουτς.