Στόουκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (preview)

Το νικηφόρο σερί της με δεύτερη διαδοχική επικράτηση θέλει να διευρύνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ταξιδεύει στην έδρα της Στόουκ με φόντο ακόμη και την πεντάδα, εάν την ευνοήσουν τα αποτελέσματα των αντιπάλων της.



Στόουκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (preview)

Η νίκη κόντρα στην Κάρντιφ στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι του «Ολντ Τράφορντ» δεν θα σημαίνει τίποτα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εάν οι άνδρες του Ντέιβιντ Μόγιες δεν κάνουν το… καθήκον τους στην έδρα της Στόουκ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν να κερδίσουν σε δεύτερο ή παραπάνω διαδοχικά παιχνίδια από τις 26/12 όταν και συμπλήρωσαν τρεις σερί νίκες με την εκτός έδρας επικράτηση απέναντι στην Χαλ (3-2) και ο μοναδικός σκοπός τους είναι το τρίποντο.

Ο Σκωτσέζος τεχνικός βλέπει επιτέλους πληθώρα επιλογών από το κέντρο και μπροστά και προσανατολίζεται περίπου στην ίδια ενδεκάδα με αυτή που πήρε εύκολη νίκη απέναντι στο σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ την περασμένη Τρίτη.

Όσον αφορά την Στόουκ, ο Μαρκ Χιουζ και οι παίκτες του γνωρίζουν πως έχουν να σκαρφαλώσουν ένα βουνό, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι μετά και την ήττα από την Σάντερλαντ (4η διαδοχική), αλλά αυτό τους δίνει ένα έξτρα κίνητρο απέναντι στους πρωταθλητές, σε ένα εντός έδρας παιχνίδι που θα έχουν σαφέστατα αμυντικούς προσανατολισμούς, αφού και ο βαθμός θα θεωρηθεί επιτυχία.

Αγωνιστικά νέα:

Μοναδικός απών (εκτός των γνωστών απουσιών των Γουίλκινσον και Έθρινγκτον) για την Στόουκ είναι ο Ενζόνζι που θα εκτίσει μία αγωνιστική τιμωρίας για κόκκινη κάρτα, την στιγμή που την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα στελεχώσουν οι τραυματίες Ρίο Φέρντιναντ, Μαίκλ Κάρικ και Νάνι, αλλά και ο τιμωρημένος Νεμάνια Βίντιτς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Στόουκ: Μπέγκοβιτς – Κάμερον, Σόκρος, Γουίλσον, Πίτερς – Γουέλαν, Παλάσιος, Γουόλτερς, Άνταμ, Αρναούτοβιτς – Κράουτς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα – Ράφαελ, Έβανς, Βίντιτς, Εβρά – Τζόουνς, Κλέβερλι, Γιανουζάι, Μάτα, Ρούνεϊ – Φαν Πέρσι