Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι (preview)

Πραγματικό ντέρμπι δεν ήταν ποτέ. Φέτος όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γιατί φέτος αυτό το παιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό ακόμη και για τον τίτλο. Γιατί φέτος, η Μάντσεστερ Σίτι του Μανουέλ Πελεγκρίνι υποδέχεται την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο. Σέντρα στις 22:00, τηλεοπτική μετάδοση από τον OTE Sport 1 HD.



Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι (preview)

Από τη μία βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι του… βιονικού, παύλα παραγωγικού, παύλα θεαματικού ποδοσφαίρου. Από την άλλη, η σκληροτράχηλη Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος δεν θέλει να χάνει ούτε σε… φιλικά, πόσο μάλλον σε ένα τέτοιο ματς.

Στην μέση, βρίσκεται η κορυφή ή μια ακόμη συναρπαστικότερη τροπή στο πρωτάθλημα. Με λίγα λόγια, το φετινό Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι είναι ένα ντέρμπι με τα όλα του.

Οι δύο σύλλογοι δεν χρειάζονται συστάσεις. Όσον αφορά τους «πολίτες», παραμένουν αήττητοι στην έδρα τους στις εγχώριες διοργανώσεις (μοναδική ομάδα που τους κέρδισε στο «Etihad» ήταν η Μπάγερν Μονάχου για το Champions League) και μετά τη νίκη της Άρσεναλ επί της Κρίσταλ Πάλας ο στόχος είναι ακόμη μία εντός έδρας νίκη και η επαναφορά στην κορυφή και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να μετουσιώσει τη θεωρία σε πράξη.

Για τους «μπλε», οι οποίοι είχαν κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι με γκολ στα… χασομέρια από τον Φερνάντο Τόρες (2-1), θέλουν μια νίκη που δεν θα τους φέρει μόνο στην ισοβαθμία με τους «πολίτες», αλλά θα σκορπίσει… φόβο στους αντιπάλους τους εν όψει της συνέχειας. Ο «Special One», ειδικός στα mind games, το γνωρίζει καλά.

Στο κομμάτι των μεταξύ τους αριθμών και της πρόσφατης ποδοσφαιρικής ιστορίας, η Σίτι φεύγει νικήτρια από την έδρα της στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στην Τσέλσι, με την αρχή να έχει γίνει τη σεζόν 2008-09 με τους Γιαγιά Τουρέ και Κάρλος Τέβες να σφραγίζουν μια «καθαρή» νίκη με 2-0, ενώ νίκη για τους Λονδρέζους στο «Etihad» έχει να έρθει επίσης από την ίδια σεζόν.

Αγωνιστικά νέα:

Μάντσεστερ Σίτι:

Χωρίς τον Σέρχιο Αγουέρο θα πρέπει να «ζήσει» για τουλάχιστον ένα μήνα η Μάντσεστερ Σίτι, με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να μην υπολογίζει φυσικά στις υπηρεσίες του Αργεντινού άσου, ο οποίος αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στον δικέφαλο.

Απόντες από το μεγάλο ντέρμπι θα είναι και οι Σαμίρ Νασρί και Χάβι Γκαρσία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα σε πόδι και μυς αντίστοιχα.

Τσέλσι:

Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα περιμένει την κατάσταση του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Αιγύπτιος άσος απουσίαζε από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι κόντρα στη Γουέστ Χαμ και οι πιθανότητες να αγωνιστεί στο «Έτιχαντ» είναι μοιρασμένες.

Στα «πιτς» των Λονδρέζων θα είναι ο Φερνάντο Τόρες, ο οποίος δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεπεράσει τον τραυματισμό που αντιμετωπίζει στο πόδι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις,Κλισί – Νάβας, Τουρέ, Φερναντίνιο, Σίλβα – Τζέκο, Νεγρέδο

Τσέλσι (4-5-1): Τσεχ – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Λάμπαρντ, Ραμίρες – Γουίλιαν, Όσκαρ, Αζάρ – Ετό.