«Ενωμένοι ενάντια στην ομοφοβία»

Ενεργή συμμετοχή στην καμπάνια «Football v Homophobia» έχουν ήδη 11 σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ, με 16 από τους 72 της Football League να ακολουθούν το παράδειγμά τους.



«Ενωμένοι ενάντια στην ομοφοβία»

Οι Άρσεναλ, Άστον Βίλα, Τσέλσι, Κρίσταλ Πάλας, Έβερτον, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Στόουκ, Σάντερλαντ και Γουέστ Χαμ προχώρησαν σε μία σπουδαία κίνηση για την πάταξη ομοφοβικών αντιλήψεων από τα γήπεδα της Αγγλίας (και όχι μόνο) συμμετέχοντας στην καμπάνια «Football v Homophobia».

«Εμείς ως ποδοσφαιριστές αναγνωρίζουμε την σημασία της καμπάνιας. Την υποστηρίζουμε με πάθος και ελπίζουμε πως θα στείλει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις στο ποδόσφαιρο, αλλά και σε κανένα άλλο άθλημα» σχολίασε από την πλευρά του ο αρχηγός της Γουέστ Χαμ, Κέβιν Νόλαν, ενώ η Υπουργός Αθλητισμού της Αγγλίας, Έλεν Γκραντ, πρόσθεσε:

«Η καμπάνια εγείρει τη γνώση σημαντικών θεμάτων και παρέχει τρόπους για τον καθένα στο ποδόσφαιρο ώστε να συμμετάσχει ενεργά. Ελπίζουμε πως όλοι στο άθλημα θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους σκοπούς μας με πράξεις μέσω του Football v Homophobia».

Τέλος, ο υπεύθυνος της καμπάνιας, Λου Ίνγκλφιλντ, ανέφερε: «Η καμπάνια δεν αφορά μόνο τους παίκτες που κάνουν το come out. Πρόκειται για όλους μας, συμπεριλαμβανομένων των ετεροφυλόφιλων παικτών και οπαδών που παρακολουθούν ανελλιπώς τα παιχνίδια. Θέλουμε όλοι να πάρουν θέση, να μιλήσουν και να πάρουν ενεργή συμμετοχή για την καταπολέμηση της προκατάληψης στο άθλημα».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό, ο πρώην παίκτης των Άστον Βίλα και Γουέστ Χαμ, Τόμας Χίτσλσπεργκερ, έκανε come out.