Λίβερπουλ – Άρσεναλ (preview)

Η Άρσεναλ, θέλει τον τίτλο. Η Λίβερπουλ, θέλει να… κερδίζει σε κάθε ματς, χωρίς όμως να σκέφτεται το ενδεχόμενο κατάκτησης της κορυφής. Οι «κόκκινοι» υποδέχονται τους «κανονιέρηδες» στο «Άνφιλντ» για την 25η αγωνιστική, σε ένα ντέρμπι που μπορεί να αλλάξει – ξανά – τα δεδομένα στο ρετιρέ της βαθμολογίας!



Λίβερπουλ – Άρσεναλ (preview)

 

Η Άρσεναλ ευτύχησε να δει τη Μάντσεστερ Σίτι να χάνει από την Τσέλσι την περασμένη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να παραμείνει μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να κάνει τα… κουμάντα της, στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου.

Βέβαια, το σημερινό παιχνίδι θέλει ιδιαίτερη προσοχή κι είναι το πρώτο από σειρά πολύ δύσκολων και μαζεμένων αναμετρήσεων για τους «κανονιέρηδες», καθώς στη συνέχεια θα παίξουν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξανά με τη Λίβερπουλ για το Κύπελλο και θα υποδεχτούν τη Μπάγερν Μονάχου για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ αρχίζει και δείχνει σημάδια «κοιλιάς», σκοράροντας με δυσκολία και παίρνοντας με ζόρι τα θετικά αποτελέσματα στα τελευταία ματς, αλλά το γεγονός πως παίρνει πάντα αυτό που θέλει, είναι ακόμα ένα στοιχείο που δεν είχε μέχρι φέτος και μπορεί να την οδηγήσει στην επιτυχία.

Με τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι στο -2 να παραμονεύουν για την ήττα ώστε να την προσπεράσουν, η Άρσεναλ καλείται πλέον να δείξει αν το… λέει η καρδιά της κι αν έχει την ψυχή του πρωταθλητή.

Από την άλλη, η Λίβερπουλ βρίσκεται στο -8 από το ρετιρέ της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μπρένταν Ρότζερς, δεν διεκδικεί τον τίτλο. Βέβαια, οι αριθμοί λένε πολύ διαφορετικά πράγματα από τον προπονητή του συλλόγου, ωστόσο, ο αρχικός και ρεαλιστικός στόχος είναι η παραμονή μέσα στην τετράδα και η επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ από την επόμενη σεζόν. Αν οι «κόκκινοι» ηττηθούν από την Άρσεναλ, τότε μάλλον τελειώνει και η κουβέντα γύρω από την υπόθεση του τίτλου, ωστόσο, αν πάρουν το ματς, τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Στο «Έμιρεϊτς», πάντως, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου κόντρα στους Λονδρέζους, η Λίβερπουλ είχε αποτύχει να σκοράρει (ηττήθηκε με 2-0), αλλά στις 16 αναμετρήσεις που ακολούθησαν από τότε μέχρι και σήμερα, έχει πετύχει 45 γκολ, εκ των οποίων, τα 24 τα έχει πετύχει το δίδυμο Σουάρεζ-Στάριτζ.

Στα αγωνιστικά, οι Γκλεν Τζόνσον και Ντάνιελ Άγκερ θα απουσιάσουν από την άμυνα των «κόκκινων», αλλά θα επιστρέψουν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων με τη νέα εβδομάδα. Εκτός έμειναν και οι Σακό, Ενρίκε και Λούκας.

Για την Άρσεναλ, η συμμετοχή του Γουίλσιρ θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ο Φλαμινί θα εκτίσει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του, ενώ ο Αρτέτα είναι διαθέσιμος.

Πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ (4-5-1): Μινιολέ – Φλάναγκαν, Σκρτελ, Τουρέ, Σισοκό – Στέρλινγκ, Κουτίνιο, Τζέραρντ, Χέντερσον, Στάριτζ – Σουάρεζ

Άρσεναλ (4-2-3-1): Σέζνι – Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ – Αρτέτα, Γουίλσιρ – Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Καθόρλα – Ζιρού