Τσέλσι – Νιούκαστλ (preview)

Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad» και την μείωση της διαφοράς από την κορυφή στους δύο βαθμούς, η Τσέλσι υποδέχεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τη Νιούκαστλ που ακόμα… έχει εφιάλτες από την ήττα στο ντέρμπι κόντρα στη «μισητή» της αντίπαλο, Σάντερλαντ.



Τσέλσι – Νιούκαστλ (preview)

Με εξαιρετικό στήσιμο από τον Ζοσέ Μουρίνιο στον αγωνιστικό χώρο του «Etihad» και μια εμφάνιση που αποδεικνύει γιατί η Τσέλσι μπορεί να στεφθεί φέτος πρωταθλήτρια, η ομάδα του «special one» δεν φοβήθηκε τα… πολυβόλα της Σίτι.

Ίσα – ίσα, κράτησε τους «πολίτες» χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2010, ενώ σημειώθηκε και η πρώτη εντός έδρας ήττα της ομάδας Πελεγκρίνι στην Πρέμιερ μετά τον Μάιο του 2013!

Οι μόλις δύο βαθμοί της διαφοράς από την κορυφή καθιστούν την Τσέλσι διεκδικήτρια του τίτλου, ωστόσο, ο Μουρίνιο λέει πως… δεν θέλει ούτε να ακούει για το ενδεχόμενο κατάκτησης του πρωταθλήματος, αφού τον ενδιαφέρει να χτίσει μια ομάδα με μέλλον.

Σήμερα, φιλοξενεί τη Νιούκαστλ που πέρα από τα σκαμπανεβάσματα στα αποτελέσματα των αναμετρήσεών της, έχει και πολλές εσωτερικές διαταραχές. Μετά την αποχώρηση του Τζο Κινίαρ από το πόστο του αθλητικού διευθυντή, ήρθε και η παραίτηση του τεχνικού της δεύτερης ομάδας, Γουίλι Ντονάκι, μετά τις κατηγορίες περί βιαιοπραγίας κατά νεαρού παίκτη!

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου προέρχεται από την οδυνηρή και δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα σε ντέρμπι με τη Σάντερλαντ και μάλιστα, με το ίδιο σκορ, αφού οι «μαυρόγατες» έκαναν και φέτος το πάρτι τους στο «St. James’ Park» επικρατώντας 3-0!

Το πιο σημαντικό πρόβλημα για τις «καρακάξες» ακούει στο όνομα Τσικ Τιοτέ, αφού χτύπησε στην προπόνηση της περασμένης Τρίτης και θα αφήσει κενό στη μεσαία γραμμή της ομάδας για συνολικά τρία παιχνίδια! Ανέτοιμοι οι Γιοάν Γκουφράν και Παπίς Σισέ, ενώ ο Ρεμί είναι τιμωρημένος για ακόμα δύο αναμετρήσεις.

Οι «μπλε» του Λονδίνου δεν θα έχουν διαθέσιμο για ακόμα ένα παιχνίδι τον Φερνάντο Τόρες, αφού ο Ζοσέ Μουρίνιο θεωρεί πως αυτή τη στιγμή εμπεριέχει ρίσκο η χρησιμοποίησή του. Στην αναμονή για το ντεμπούτο του ο Μοχάμεντ Σάλαχ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Ραμίρεζ, Νταβίντ Λουίζ – Γουίλιαν, Όσκαρ, Αζάρ – Ετό

Νιούκαστλ (4-3-3): Κρουλ – Ντεμπισί, Γουίλιαμσον, Γιανγκά Εμπιβά, Σαντόν – Σισοκό, Ανίτα, Μαρβό – Μπεν Αρφά, Σόλα Αμεόμπι, Σάμι Αμεόμπι